HTC One M8 – alt om HTCs nye vidundermobil

6

LONDON: HTC har præsenteret HTC One M8, en opdateret udgave af sidste års prisvindende Android smartphone.

HTC One M8
HTC One M8 (Foto: MereMobil.dk)

HTC One M8 er det officielle navn på den nye HTC-smartphone, som netop er blevet præsenteret ved en stor event i London og New York.

Det nye produkt er principielt blot en opdatering af sidste års model, så den nu indeholder de seneste specifikationer, samt en række forbedringer af brugerfladen.

Ydersiden har fået en overhaling, hvor aluminiumsdesignet er optimeret, så det runder mere omkring kanterne op mod skærmen.

Telefonen er samlet af to stykker hvor bunddelen er ét stykke aluminium, og hvor fronten med skærm og højtalerne på siden, lægges ned over.

Skærmen er 5-tommer Full HD af typen Super LCD 3, der er beskyttet af Gorilla Glass 3.

Opdateret processor

Processoren i HTC One M8 er Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor på 2.3 GHz, altså en opdateret udgave, i forhold til sidste års model HTC One M7.

Telefonen kan benytte 4G LTE i cat4 og har fortsat wi-fi, Bluetooth og NFC.

HTC har også opjusteret en række andre specifikationer. BoomSound er nu blevet 25 procent højere end sidste år, og batteriet er gået fra 2.300 til 2.600 mAh. En ekstra nyhed er hurtig opladning, hvor batteriet på kun én time kan oplades til 80 procents kapacitet.

HTC One M8 kommer med 16 GB intern hukommelse, men understøtter microSD-kort på op til 128 GB. Dertil kommer, at HTC tilbyder 50 GB gratis lagerplads i to år på Google Drive, der lægges oven i de 15 GB Google har som en del af gratis-aftalen med tjenesten.

HTC One M8
HTC One M8 (Foto: MereMobil.dk)

Nye funktioner fra låseskærmen

HTC One M8 har en række funktioner, der kan aktiveres fra standby tilstand. Dobbelttap vækker telefonen, hvilket er samme funktion som vi har set på LG G2 og nogle Nokia Lumia modellerne, men HTC har taget denne feature et skridt videre.

Fra standby kan man trække fingeren mod højre for at vække og gå direkte til Blinkfeed. Trækkes mod venstre åbnes ens widgets mens det swirp op tænder skærmen på den app, der senest har været åben.

HTC kalder dette for Motion Launch.

Det er også muligt, når telefonen ringer, at starte samtalen, ved blot at tage HTC One op til øret.

 – HTC One M8 – alle specifikationerne

HTC One M8
HTC One M8 (Foto: MereMobil.dk)

Opdateret Ultrapixels-kamera

Billederne der tages med kameraet i HTC One M8 er på 4.1 megapixels og der tales fortsat om ”Ultrapixels”. Selvom pixelantallet er uændret, er der kommet flere nyheder i kameradelen.

Hvis mobilen ligger i lommen, tages op og holdes horisontalt, kan kameraet aktiveres ved at trykke på volumenknappen, der også når skærmen tænder, benyttes som udløser.

Fokustiden er på 200 millisekunder.

Ved siden af den traditionelle kameralinse er kommet en ekstra, som har til formål at indsamle flere informationer om billedet der tages. De ekstra data gemmes sammen med billedet.

Efterfølgende kan funktionen UFocus benyttes, som gør muligt at vælge, om man vil fokusere på motivet i forgrunden, noget i baggrunden eller midt i mellem. Det færdige resultat kan derefter gemmes på telefonen.

Når billeder som er taget med HTC One M8 sendes videre til andre, ser disse billedet som et helt almindeligt foto

Foregrounder er en anden funktion som udnytter de ekstra billedinformationer. Her kan motivet i forgrunden bevares, mens baggrunden eksempelvis sættes til sort/hvid. Inden for samme tema finder vi Seasons, hvor der kan tilføjes sæsonbetonede animationer til billedet.

Der er ikke optisk billedstabilisering i HTC One M8.

Frontkamera på 5 megapixels benytter i øvrigt vidvinkel

HTC One M8
HTC One M8 (Foto: MereMobil.dk)

Nyt aktivt cover

HTC introducerer sammen med telefonen et cover der kaldes Dot Case. Forsiden er perforeret med en masse huller, som slipper lys i gennem fra skærmen.

De store prikker, dots, kan nu vise uret, vejrinformation, indgående opkald m.m., og opkald kan besvares, uden at åbne coveret og aktivere hele skærmen.

Hvis man dobbelttapper på coveret, vises de basale informationer.

Coveret tilføjer dermed både beskyttelse og funktion på samme tid. HTC kan endnu ikke oplyse pris, eller hvornår Dot Case er i handlen.

HTC One M8
HTC One M8 (Foto: MereMobil.dk)

Prisen i Danmark

HTC One M8 kommer til at koste 5.499 kroner og det bliver 16 GB versionen som kommer i handlen. Det betyder, at HTC er 100 kroner dyrere end en 16 GB iPhone 5S.

 – HTC One M8 – pris og tilgængelighed

HTC oplyser til MereMobil.dk at One M8 vil blive forhandlet hos 3, Telia og Telenor.

Telefonen lander i butikkerne i løbet af den kommende uge (uge 14 2014).

HTC One M8 kommer i farverne metal-grå, sølv og amber gold.

Mere til historien

HTC præsenterede HTC One (M7) under den 19. februar 2013, og denne har siden høstet en række priser.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer