Analytiker: Nokia X er ikke panik

0

WEB-TV: Lanceringen af Nokia X-serien er ikke panik før lukketid. Det er et forsøg på at ramme flere hundrede millioner potentielle kunder.

Da Nokia annoncerede X-serien med Android, ved Mobile World Congress i Barcelona, var det for at prøve noget nyt. Det er på ingen måde en panisk handling før lukketid.

Vurderingen kommer fra teleanalytiker John Strand hos Stand Consult, der gennem 18 år har rådgivet operatører og producenter på verdensplan.

 – ”Det her er et alternativ til Series 40, som er Nokias eget styresystem, og Nokia X er lavet til emerging markets, og der har Nokia mange steder en fantastisk markedsposition, og det er nogle billige telefoner til de markeder,” siger John Strand til MereMobil.dk.

 – Baggrund: Nokia fortæller hvorfor Android blev valgt

Nokia X-familien (Foto: Nokia Conversations)
Nokia X-familien (Foto: Nokia Conversations)

Slut med Nokia som brand

Når købsaftalen mellem Microsoft og Nokia er lukket, kan varemærket ”Nokia” på smartphones benyttes af Microsoft i en begrænset periode. Varemærket kan anvendes i en 10-års periode på aktuelle, og efterfølgende udviklede enheder, med Series 30 og Series 40 systemet.

Ifølge marketingschef for Lumia-serien, Hans Henrik Lund, er det endnu ikke besluttet hvilket brand, der skal anvendes fremover.

 – ”Brandet Nokia vil i fremtiden ikke eksistere på grund af tidsbegrænsningen, men der vil være en hardwareleverandør med navnet. Det er en anden verden vi lever i end tidligere. Men der er ingen tvivl om, at det nye system Windows Phone har en chance,” vurderer John Strand.

Nokia: Vi kommer med flere Android-mobiler

John Strand, teleanalytiker, Strand Consult
John Strand, teleanalytiker, Strand Consult (Foto: MereMobil.dk)

Et kæmpe milliardmarked

Han lægger vægt på, at der er et kæmpe marked, globalt set.

 – ”Globalt er der et par milliarder devices, og det antal vokser. Der skal omkring 100 millioner solgte enheder til, for at få succes. Mange vil gerne gøre det til en krig mellem Apple, Google og Microsoft, men jeg tror på vi vil se et meget mere fragmenteret marked på verdensplan,” lyder det fra John Strand.

I Danmark vurderer John Strand, at der vil være de få nuværende spillere, men globalt bliver det anderledes.

 – ”Husk på Danmark kun  er 5,5 millioner mennesker. Vi har et land som Nigeria med 150 millioner, Brasilien med 200 millioner og vi har Afrika som region. Der forventes at være 1,6 – 1,8 milliarder LTE-brugere i 2018, og dermed en masse segmenter rundt omkring i verden,” siger John Strand.

På Mobile World Congress udstillede også ukendte producenter, man aldrig har hørt navnene på, men som i visse egne af verden er kæmpe store, slutter teleanalytikeren, der tror mobilmarkedet fremadrettet vil blive langt mere fragmenteret end i dag.

 – Web-TV: Første kig på Nokia XL

Mere til historien

Nokia X bliver i første omgang tilgængelig i Asien-Pacific, Indien, Latin Amerika, Mellemøsten, Afrika samt Europa. Danmark er ikke nævnt på Nokias udrulningsplan for produkterne.

Læs også
Flere artikler om Nokia

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer