Sådan virker fingeraftryk på Samsung Galaxy S5

WEB-TV: Galaxy S5 har finger print scanner i hjemknappen. Se her hvordan det virker.

En af de store nyheder i Samsung Galaxy S5 er fingeraftryks-scanneren, der er indbygget i hjemknappen.

For at låse telefonen op, skal man blot swipe fingeren ned over knappen.

Biometric-genkendelse kan udover låsekoden på S5 også anvendes i forbindelse med betalingsgodkendelse i Paypal. Der er på nuværende tidspunkt ingen meldinger om, hvordan Samsung vil udnytte funktionen. Men det er oplagt at lade den indgå som genkendelse af koder på websites, netbank m.v.

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Apple introducerede en tilsvarende funktion i iPhone 5S, men her anvendes fingeren aktuelt kun til oplåsning af telefonen og godkendelse af køb i App Store.

Her er specifikationerne på Galaxy S5

Vi har testet fingeraftrykslæseren i Samsung Galaxy S5, og det virker utroligt overbevisende. Uden instruktion og uden at have prøvet funktionen før, lykkedes det os at få registeret en finger, der i testen ikke fejlede en eneste gang.

Der kan lagres flere fingeraftryk i telefonen. Dette kan der i øvrigt også i både HTC One Max og iPhone 5S.

Web-TV: Det første kig på Samsung Galaxy S5

Mere til historien

Det er mange år siden, at man opdagede det individuelle i fingeraftryk, og studier omkring fingeraftryk og biometric genkendelse, strækker sig helt tilbage til 1858.

Læs også:
Web-TV: Sådan skal Galaxy S5 sælges


Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.