Nokia XL – første kig på Nokias Android

WEB-TV: Vi har haft Nokia XL i hænderne på Mobile World Congress.

Nokia har på Mobile World Congress 2014 præsenteret en hel familie under navnet Nokia X.

Telefonerne med navnene Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL har tre forskellige størrelser på indmaden.

Nokia X og X+ har fire-tommer skærm mens Nokia XL har fem-tommer skærm. Alle tre telefoner kommer med en skærmopløsning på 800 x 480 pixels (IPS LCD).

De to største af X’erne har 768 MB RAM, mens den mindste ligger på 512 MB.

Der er tale om 3 megapixels kameraer i X og X+. I XL er kameraet på fem megapixels. Motoren er i alle udgaver Qualcomm Snapdragon 1 GHz dual-core processor.

Nokia XL

Nokia XL (Foto: MereMobil.dk)

Det er vigtig at bemærke, at telefonerne kører på Android styresystemet, men uden Googles tjenester. Derimod er der forbindelse til Microsofts services. Med andre ord så er er ikke Gmail, Google Maps eller Google Play Store.

 - Android dominerer - men Google mister kontrollen

Der kan installeres Android-apps fra Nokia og Microsofts egen app-butik på telefonen. Desuden kan den benytte andre alternative app-stores, men ikke Google Play.

 - Rygte: Nokia går uden om Google på Android-telefon

I ovenstående indslag kan du se vores første kig på Nokia XL ved Mobile World Congress. Indslaget er optaget i minutterne efter præsentationen.

Mere til historien

Nokias X-telefoner kommer i første omgang ikke i Danmark.

Pixel 7a er en solid budgettelefon få forbedringer

VIDEO: Pixel 7a er en budgetvenlig smartphone med svagheder. Se anmeldelsen her og find ud af, om Pixel 7a er pengene værd.

(mere…)
Nokia klar med nye farver af deres Flip-telefon

Der findes en del foldbare smartphones – enten flip- eller fold-modeller, men Nokia 2660 Flip er meget anderledes end de fleste andre konkurrenter.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Stil og power i én enhed: Oplev Motorola Edge 40 Pro - anmeldelse

VIDEO: Pålidelig telefon med lynhurtig opladning. Med Motorola Edge 40 Pro siger du farvel til bekymringerne om batterilevetid.

(mere…)
Betaversionen af Android 14 er klar - du kan prøve den nu

Der er nu godt nyt, hvis du elsker at prøve nyt og har en Android-telefon. Android 14 beta er nemlig nu klar til en række enheder.

(mere…)
Sådan ser Google Pixel 7a ud – afsløret på video

En video af den kommende Google Pixel 7a er afsløret inden lanceringen. Se Pixel 7a ser ud her – og hvilke farver den kommer i.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram