HTC One Mini – et for stort kompromis

MINITEST: HTC One var en af de bedste Android-telefoner i 2013, men med HTC One Mini gik HTC for meget på kompromis.

HTC One Mini (Foto: HTC)

HTC One Mini (Foto: HTC)

HTC viste tænder, da de lancerede topmodellen HTC One, som uden tvivl var sin topkarakter værdig, og mini-modellen ligner den af udseende, blot en slankere udgave.

 – HTC One – den nye smartphonekonge

Produkterne ligner hinanden designmæssigt, men der er skåret lidt på den fysiske størrelse. HTC One Mini er noget mere lommevenlig end topmodellen. Skærmen er også blevet mindre, da den på HTC One var 4,7 tommer, og den er på Mini’en nu er 4,3 tommer. Vægten er også blevet mindre, da mini-modellen “kun” vejer 122 gram mod topmodellens 143 gram.

På HTC One Mini får du stadigvæk Beats Audio med BoomSound stereohøjtalere på fronten, som giver en fantastisk lyd. Dog skal du være opmærksom på, at Mini’en har en lidt mere flad lyd end HTC One har.

HTC One Mini kommer også med 4G, 4 megapixels Ultrapixels-kamera (uden billede-stabilisator), 16 GB hukommelse. Den 4,3 tommer store skærm har en opløsning på 720 x 1280 pixels, og er af typen Super LCD2.

– HTC One Mini får Android 4.3 og Sense 5.5

Du kan iøvrigt ikke opgradere den indbyggede hukommelse via microSD-kort. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du kan nøjes med de 12 GB hukommelse, som er tilbage til brugeren, når systemet har taget den plads, som den skal bruge.

 – Se hvor meget hukommelse din telefon reelt har

Frontkameraet er også blevet nedgraderet en smule og er kun på 1,6 megapixels, hvor frontkameraet på HTC One var på 2,1 megapixels.

Generelt fortsætter forskellene på HTC One og HTC Mini, ud er også FM-radioen røget og processoren er kun på 1.4 GHz dual-core, mens grafikdelen køres af en Adreno 305 i stedet for Adreno 320. Batteriet er også blevet mindre, da der i One Mini sidder et 1.800 mAh batteri, hvor storebroderens er på 2.300 mAh, dog er skærmen her også mere strømslugende.

Nedgraderingen har stor betydning

Alle disse reduktioner mærkes desværre alt for meget på HTC One Mini. Brugerinterfacet kører ganske fint og flydende, men for mange instruktioner ad gangen giver problemer. Alene et besøg på Facebook via en notification er en langsommelig affære, og det er desværre ikke den eneste ting, som irriterer. Der dukker nemlig hele tiden sådan nogle småting frem, som blot er et irritationsmoment.

Sammenligner man skærmene fra henholdsvis HTC One og HTC One Mini, så er det også tydeligt, at der på Mini’en bruges en billigere skærmtype. Skærmen på HTC One har klart mere lysstyrke, dybere farver og flottere detaljer – end der ses på Mini’en.

En simpel benchmarkmåling med programmet AnTuTu Benchmark viser også en forskel. Her scorer One Mini kun 11.127, hvor HTC One scorede mere end dobbelt, da den endte på 24.287. Så også her ses det tydeligt, at HTC One Mini besidder en markant langsommere hardware.

Normalt så er der en sammenhæng mellem høje specifikationer og batteri-forbruget, men også her skuffer One Mini, da min oplevelse er, at den på One Mini er kortere end på topmodellen.

HTC One Mini

HTC One Mini (Foto: MereMobil.dk)

Dagligdagen minder dog om hinanden

Ved anvendelse af HTC One Mini i det daglige, så får du i hovedtræk mange af de samme oplevelser, som kendes fra HTC One.

Med HTC One Mini får du også HTC Blinkfeed, som præsenterer de seneste opdateringer og nyheder, ligesom også menu, topgardin og genveje ligner topmodellen.

Muligheden for at lave Zoe Highlights er også bevaret i kamera- og galleri-delen, men billederne er desværre ikke så gode, som mange af de konkurrende telefoner i samme prisniveau.

Konklusionen… Teenageren, som ville være voksen

Testen går ikke ned i detaljer, men læser du testen af HTC One, så vil du da få et større indblik i hvilke muligheder, som du får i One-familien.

One Mini har efter min mening en god størrelse og flot design, men der er langt op til samme niveau, som topmodellen HTC One har, når det kommer til den samlede oplevelse.

HTC One Mini (Foto: HTC)

HTC One Mini (Foto: HTC)

Derfor er den vejledende pris, som produktet havde ved salgsstarten også alt for høj, da det var 3.499 kroner uden abonnement. Et bedre køb fås da enten ved at tage topmodellen eller se nærmere på Samsung Galaxy S4 Mini. Ydelsen minder om den, som også HTC One tilbyder.

HTC One Mini lander på 4 ud af 6 stjerner.

OBS: Siden HTC One Mini og Samsung Galaxy S4 Mini kom på markedet er Sony nu også kommet med deres “mini-model” af topmodellen Xperia Z1 – nemlig Sony Xperia Z1 Compact. Denne er dog uden tvivl den absolutte “mini-model”, hvor det er begrænset hvor meget kompromis der er blevet lavet. Læs testen af Sony Xperia Z1 Compact her.

 – WEB-TV: Sony Xperia Z1 Compact – se testen

HTC One Mini
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram