HTC One Mini – et for stort kompromis

0

MINITEST: HTC One var en af de bedste Android-telefoner i 2013, men med HTC One Mini gik HTC for meget på kompromis.

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

HTC viste tænder, da de lancerede topmodellen HTC One, som uden tvivl var sin topkarakter værdig, og mini-modellen ligner den af udseende, blot en slankere udgave.

 – HTC One – den nye smartphonekonge

Produkterne ligner hinanden designmæssigt, men der er skåret lidt på den fysiske størrelse. HTC One Mini er noget mere lommevenlig end topmodellen. Skærmen er også blevet mindre, da den på HTC One var 4,7 tommer, og den er på Mini’en nu er 4,3 tommer. Vægten er også blevet mindre, da mini-modellen “kun” vejer 122 gram mod topmodellens 143 gram.

På HTC One Mini får du stadigvæk Beats Audio med BoomSound stereohøjtalere på fronten, som giver en fantastisk lyd. Dog skal du være opmærksom på, at Mini’en har en lidt mere flad lyd end HTC One har.

HTC One Mini kommer også med 4G, 4 megapixels Ultrapixels-kamera (uden billede-stabilisator), 16 GB hukommelse. Den 4,3 tommer store skærm har en opløsning på 720 x 1280 pixels, og er af typen Super LCD2.

– HTC One Mini får Android 4.3 og Sense 5.5

Du kan iøvrigt ikke opgradere den indbyggede hukommelse via microSD-kort. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du kan nøjes med de 12 GB hukommelse, som er tilbage til brugeren, når systemet har taget den plads, som den skal bruge.

 – Se hvor meget hukommelse din telefon reelt har

Frontkameraet er også blevet nedgraderet en smule og er kun på 1,6 megapixels, hvor frontkameraet på HTC One var på 2,1 megapixels.

Generelt fortsætter forskellene på HTC One og HTC Mini, ud er også FM-radioen røget og processoren er kun på 1.4 GHz dual-core, mens grafikdelen køres af en Adreno 305 i stedet for Adreno 320. Batteriet er også blevet mindre, da der i One Mini sidder et 1.800 mAh batteri, hvor storebroderens er på 2.300 mAh, dog er skærmen her også mere strømslugende.

Nedgraderingen har stor betydning

Alle disse reduktioner mærkes desværre alt for meget på HTC One Mini. Brugerinterfacet kører ganske fint og flydende, men for mange instruktioner ad gangen giver problemer. Alene et besøg på Facebook via en notification er en langsommelig affære, og det er desværre ikke den eneste ting, som irriterer. Der dukker nemlig hele tiden sådan nogle småting frem, som blot er et irritationsmoment.

Sammenligner man skærmene fra henholdsvis HTC One og HTC One Mini, så er det også tydeligt, at der på Mini’en bruges en billigere skærmtype. Skærmen på HTC One har klart mere lysstyrke, dybere farver og flottere detaljer – end der ses på Mini’en.

En simpel benchmarkmåling med programmet AnTuTu Benchmark viser også en forskel. Her scorer One Mini kun 11.127, hvor HTC One scorede mere end dobbelt, da den endte på 24.287. Så også her ses det tydeligt, at HTC One Mini besidder en markant langsommere hardware.

Normalt så er der en sammenhæng mellem høje specifikationer og batteri-forbruget, men også her skuffer One Mini, da min oplevelse er, at den på One Mini er kortere end på topmodellen.

HTC One Mini
HTC One Mini (Foto: MereMobil.dk)

Dagligdagen minder dog om hinanden

Ved anvendelse af HTC One Mini i det daglige, så får du i hovedtræk mange af de samme oplevelser, som kendes fra HTC One.

Med HTC One Mini får du også HTC Blinkfeed, som præsenterer de seneste opdateringer og nyheder, ligesom også menu, topgardin og genveje ligner topmodellen.

Muligheden for at lave Zoe Highlights er også bevaret i kamera- og galleri-delen, men billederne er desværre ikke så gode, som mange af de konkurrende telefoner i samme prisniveau.

Konklusionen… Teenageren, som ville være voksen

Testen går ikke ned i detaljer, men læser du testen af HTC One, så vil du da få et større indblik i hvilke muligheder, som du får i One-familien.

One Mini har efter min mening en god størrelse og flot design, men der er langt op til samme niveau, som topmodellen HTC One har, når det kommer til den samlede oplevelse.

HTC One Mini (Foto: HTC)
HTC One Mini (Foto: HTC)

Derfor er den vejledende pris, som produktet havde ved salgsstarten også alt for høj, da det var 3.499 kroner uden abonnement. Et bedre køb fås da enten ved at tage topmodellen eller se nærmere på Samsung Galaxy S4 Mini. Ydelsen minder om den, som også HTC One tilbyder.

HTC One Mini lander på 4 ud af 6 stjerner.

OBS: Siden HTC One Mini og Samsung Galaxy S4 Mini kom på markedet er Sony nu også kommet med deres “mini-model” af topmodellen Xperia Z1 – nemlig Sony Xperia Z1 Compact. Denne er dog uden tvivl den absolutte “mini-model”, hvor det er begrænset hvor meget kompromis der er blevet lavet. Læs testen af Sony Xperia Z1 Compact her.

 – WEB-TV: Sony Xperia Z1 Compact – se testen

HTC One Mini

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer