Google klar til at slutte fred med EU

0

Internetgiganten Google undgår bøde i milliard-klassen, hvis de som lovet, viser konkurrenternes tjenester på linie med egne i søgeresultaterne.

Ok Google, Google Search, Android, screenshot
Ok Google er en del af søgningen (Klik på billedet for at forstørre)

Konkurrencekommissær i EU, Joaquín Almunia, fortalte onsdag at han forventer sagen mod Google kan blive afsluttet nu, da Google er kommet med yderligere indrømmelser. Det skriver Business.dk.

Undersøgelserne har stået på siden november 2010 og Google har haft udsigt til bøder på mere end 27 milliarder kroner.

Sagen i korthed

Hele sagen er startet med, at der kom klager fra store dele af Europa der beskyldte Google for, at fremhæve deres egne tjenester i søgeresultaterne fremfor konkurrenternes.

 – Millionbøde til Google

Og Googles søgetjeneste står for omkring 90 procent af alle internetsøgninger i Europa, hvilket også gør Google sidder med magten, når det kommer til hvad folk får som søgeresultat.

Dette har Google nu lovet, at råde bod på. Og i fremtiden vil Google, når de promoverer deres egne tjenester og produkter i søgeresultaterne, også vise tre konkurrenters tilsvarende produkter og tjenester – samtidig og tydeligt.

 – Google er blevet medejer af Lenovo

 – “Jeg mener, at det nye forslag, som er kommet fra Google efter lange og vanskelige forhandlinger, nu tager hånd om Kommissionens bekymringer,” sagde Joaquín Almunia onsdag på en pressekonference.

Google har i tre omgange forsøgt, at få løst stridighederne med EU, og den juridiske direktør Kent Walker håber, at der snart kan sættes et punktum i sagen.

 – “Vi vil foretage markante ændringer i den måde, som Google arbejder på i Europa,” siger han.

Aftalen skal nu godkendes af Kommissionen og vil derefter gælde i fem år.

Mere til historien

Google lancerede deres søgemaskine tilbage i september 1997 og er siden vokset til at være verdens mest benyttede søgemaskine. Søgemaskinen Google er ejet af Google Inc., som også står bag den mobile platform Android.

Læs også:
– TIP: Sådan slår du ”OK Google” fra, og sparer strøm
– Google-chef: Vi skulle have satset på sociale netværk

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer