Falske iPhones solgt i Danmark

Der blev i 2013 solgt kopier af Apples iPhone 5 i Danmark. Du kan her læse hvordan du spotter de falske modeller.

Der blev i foråret 2013 solgt mere end 300 falske iPhone 5-modeller fra butikken Mobile One på Vesterbrogade i København. Det var en 44 årig mand, som stod bag dette svindelnummer, der sammen med andre lovovertrædelser har kostet ham fire års fængsel og en bøde i millionklassen. Det skriver Computerworld.dk.

Han havde i alt importeret næsten 500 telefoner og 174 af de falske modeller er blevet beslaglagt af Københavns Politi.

De falske iPhones var pakket i salgsæsker, som havde logo og billede på. De kunne nemt gå for at være den ægte vare. Telefonen kom også både i en sort og hvid variant.

iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)

En original iPhone 5 (Foto: John G. Pedersen)

På afstand ligner den sorte model ganske godt en iPhone 5, men ved nærmere eftersyn så var der tydelige tegn på, at den var falsk. Eksempelvis var Apple-logoet klistret på bagsiden og i bunden var en USB-port og ikke Lightning-port, hvilket iPhone 5 var det første Apple produkt der fik. Et nærmere kig på byggekvalitet og knapperne viser også, at der er stor kvalitet forskel fra originalen.

iPhone 5S – for meget af det samme?

Derimod var den hvide model en langt mere fuldendt kopi. Den matchede stort set den originale iPhone 5 og var også med Lightning-port, serienummer og et Apple-logo, der ikke var klistret på.

For at spotte den hvide var falsk, så var det vigtigt at lægge mærke til få småting.

Nemlig skruerne i bunden, som er en smule større end på den originale, samt telefonen benytter micro-sim og ikke nano-sim.

PODCAST: SIM-kort er mere end et stykke plastik

Selv i salgsæsken ligger brugervejledningen og andre papirer med Apple-logo, samt ordene “Designed by Apple in California”.

De medfølgende hovedtelefoner er dog også af en dårlig plastikkvalitet og opladeren er anderledes end den normale.

Du ser den er falsk når den tændes

Har du ikke allerede opdaget, at du måske har erhvervet dig en falsk iPhone 5, så vil de fleste være klar over det, når de tænder telefonen. Her dukker en rose nemlig frem i stedet for det normale Apple-logo.

Der er også ikoner, som normalt ikke burde være der – blandt andet en reboot-knap. Og skærmopløsningen er også dårligere.

iPhone 5S sælger bedre end iPhone 5 og bruges mere

Det ligner også, at der allerede er installeret applikationer, som Fruit Ninja, men det viser sig, at disse kun er genveje til webadresser, hvor der måske også er svindel bag.

Softwaren har også en række oversættelsesfejl, og dansk er ikke understøttet. Man skal heller ikke logge ind med sit Apple-ID, men med Facebook. Dog er her også en stavefejl, hvor der skulle stå “Sign In” står der i stedet for “Sing In”.

iPhone 5C – giver den farve på tilværelsen?

Du kan se billeder af de falske iPhone 5-modeller på Computerworld.dk.

Mere til historien

Da Apple lancerede iPhone 5C og iPhone 5S betød det ligeledes, at iPhone 5 udgik fra det officielle sortiment. Men salget af den fortsatte hos forhandlere, som havde flere på lager og på brugtsalgsmarkedet.

Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Nyt billigere Apple TV på vej

RYGTE: Skal man tro analytikeren Ming-Chi Kuo, så er Apple på vej med et nyt (og billigere) Apple TV senere i år.

(mere…)
Apple tester USB-C på iPhone

RYGTE: Lightning-stikket får (måske) snart dødsstødet fra Apple. Tests er angiveligt i gang.

(mere…)
Den ikoniske iPod takker af - en historisk æra er slut

Apple oplyser, at det er slut med den ikoniske iPod. Nu "aflives" iPod Touch, som den sidste iPod model.

(mere…)
Dette kan du forvente på Apple Watch Series 8

OVERBLIK: Apple Watch Series 8 er endnu ikke officielt, men rygterne og spekulationerne er godt i gang. Her er lidt af det, som du kan forvente.

(mere…)
Apple ændrer AirTags

Stalkere får dårligere vilkår, mens hverdagen bliver lidt lettere for dem, som forfølges af AirTags.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram