Danskernes mobil gløder på skiferien

Når danskerne tager skiferie så gløder mobiltelefonen med SMS’er og opdateringer på de sociale netværk.

Ski, sne, is Telia har undersøgt, hvordan teletrafikken boomede på de populære skidestinationer, da store dele af Danmark holdt vinterferie i uge 7.

Ved at sammenligne data- og SMS-trafik i uge 4 og uge 7, så ses det tydeligt, at smartphonen er blevet uundværlig, når der skal holdes styr på hinanden i skiterrænnet eller lægges billeder på Facebook.

Uge 7 bød på en regulær fordobling af antallet af SMS-beskeder, som blev sendt i de fem mest populære skiferielande: Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

Særligt de, der var på ferie i Frankrig sendte SMS-beskeder, her steg antallet af SMS-beskeder til mere end det tredobbelte fra uge 4 til uge 7.

 - På mode med mobilfrie zoner

TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)

TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)

På en normal uge er den største SMS-aktivitet fra danskere i Norge og Sverige, men i uge 7 var det Østrig og Frankrig, som toppede

Men det er ikke kun SMS’erne der gløder på skiferien, for danskernes vinterferie-vaner kan også ses på datasiden. Brugen af populære ski-applikationer og opdateringer på sociale medier er årsagen til, at også datatrafikken i Østrig og Frankrig blev mere end fordoblet i vinterferien. I Sverige var stigningen på 90 procent, mens den i Norge steg med 70 procent.

 - 3 fede apps til skiferien

Mere til historien

Antallet af afsendte SMS-beskeder er generelt faldende og jule- og nytårshilsner sendes også oftere og oftere via de sociale netværk.

Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Endelig! Pixel 7 til Danmark? Det tror vi!

Pixel 7 og Pixel 7 Pro er på vej. I år kommer Danmark endelig på landkortet. Det tror vi på!

(mere…)
Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Her stiger tv-pakken med op mod 66 procent

Tv via Telia stiger voldsomt til maj. Blandt andet stiger den billige tv-pakke med gratiskanaler fra DR og TV 2 med ét slag 100 kroner om måneden.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram