Danskernes mobil gløder på skiferien

Når danskerne tager skiferie så gløder mobiltelefonen med SMS’er og opdateringer på de sociale netværk.

Ski, sne, is Telia har undersøgt, hvordan teletrafikken boomede på de populære skidestinationer, da store dele af Danmark holdt vinterferie i uge 7.

Ved at sammenligne data- og SMS-trafik i uge 4 og uge 7, så ses det tydeligt, at smartphonen er blevet uundværlig, når der skal holdes styr på hinanden i skiterrænnet eller lægges billeder på Facebook.

Uge 7 bød på en regulær fordobling af antallet af SMS-beskeder, som blev sendt i de fem mest populære skiferielande: Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

Særligt de, der var på ferie i Frankrig sendte SMS-beskeder, her steg antallet af SMS-beskeder til mere end det tredobbelte fra uge 4 til uge 7.

 – På mode med mobilfrie zoner

TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)

TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)

På en normal uge er den største SMS-aktivitet fra danskere i Norge og Sverige, men i uge 7 var det Østrig og Frankrig, som toppede

Men det er ikke kun SMS’erne der gløder på skiferien, for danskernes vinterferie-vaner kan også ses på datasiden. Brugen af populære ski-applikationer og opdateringer på sociale medier er årsagen til, at også datatrafikken i Østrig og Frankrig blev mere end fordoblet i vinterferien. I Sverige var stigningen på 90 procent, mens den i Norge steg med 70 procent.

 – 3 fede apps til skiferien

Mere til historien

Antallet af afsendte SMS-beskeder er generelt faldende og jule- og nytårshilsner sendes også oftere og oftere via de sociale netværk.

Norlys’ repræsentantskab godkender Telia-køb
(mere…)
Telia skifter navn

Inden så længe vil varemærket Telia ikke længere være på det danske mobilmarked.

(mere…)
Telia taber mobilkunder – Telenor køber dem

To af de store teleselskaber i Danmark har fremlagt regnskaber.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Telia og Call Me-kunder har store problemer (LØST)

DRIFT: Hvis du har bøvl med kommunikationen, så er du ikke den eneste. (LØST)

(mere…)
Telia i Danmark opkøbes af Norlys

Telia i Danmark bliver solgt til Norlys, hvis de sidste detaljer falder på plads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram