Danskernes mobil gløder på skiferien

0

Når danskerne tager skiferie så gløder mobiltelefonen med SMS’er og opdateringer på de sociale netværk.

Ski, sne, is Telia har undersøgt, hvordan teletrafikken boomede på de populære skidestinationer, da store dele af Danmark holdt vinterferie i uge 7.

Ved at sammenligne data- og SMS-trafik i uge 4 og uge 7, så ses det tydeligt, at smartphonen er blevet uundværlig, når der skal holdes styr på hinanden i skiterrænnet eller lægges billeder på Facebook.

Uge 7 bød på en regulær fordobling af antallet af SMS-beskeder, som blev sendt i de fem mest populære skiferielande: Østrig, Frankrig, Italien, Norge og Sverige.

Særligt de, der var på ferie i Frankrig sendte SMS-beskeder, her steg antallet af SMS-beskeder til mere end det tredobbelte fra uge 4 til uge 7.

 – På mode med mobilfrie zoner

TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)
TOP 5: Oversigt over hvor mange flere sms’er der blev sendt på skidestinationerne i uge 7 sammenlignet med uge 4. (Kilde: Telia)

På en normal uge er den største SMS-aktivitet fra danskere i Norge og Sverige, men i uge 7 var det Østrig og Frankrig, som toppede

Men det er ikke kun SMS’erne der gløder på skiferien, for danskernes vinterferie-vaner kan også ses på datasiden. Brugen af populære ski-applikationer og opdateringer på sociale medier er årsagen til, at også datatrafikken i Østrig og Frankrig blev mere end fordoblet i vinterferien. I Sverige var stigningen på 90 procent, mens den i Norge steg med 70 procent.

 – 3 fede apps til skiferien

Mere til historien 

Antallet af afsendte SMS-beskeder er generelt faldende og jule- og nytårshilsner sendes også oftere og oftere via de sociale netværk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer