Nytårshilsner på SMS er aftagende

Det er langt fra så populært som tidligere, at ønske hinanden godt nytår på SMS, viser de seneste tal. Derimod stiger dataforbrug og hilsner på Facebook.

Hvis din smartphone var påfaldende stille nytårsaften, i forhold til tidligere år, så fortvivl ikke. Det er en udbredt tendens, der også sås omkring juleaften, som traditionelt også er et stort SMS-tidspunkt.

I årerne omkring 2006 til 2009 blev der målt eksplosive stigninger i SMS-forbruget nytårsaften, hvor fremgangen fra år til år var mellem 30 og 45 procent. Men sådan er det ikke længere.

– ”Vi har fået mange flere muligheder end blot SMS, når vi skal i kontakt med hinanden. Særligt et medie som Facebook spiller her en afgørende rolle. Vi sender stadig hilsner, men sender dem via mange forskellige platforme,” siger mobilekspert John G. Pedersen fra MereMobil.dk.

Han har gennem flere år, fulgt tendenserne omkring SMS-forbruget ved jul og nytår, tæt.

Ingen SMS-rekord juleaften

Millioner men ingen rekord

Fra starten af nytårsdøgnet til klokken 06 den 1. januar 2014 registrerede Telenor 10,2 millioner SMS’er i deres netværk. Ved årsskiftet mellem 2012 og 2013 var tallet 13,6 millioner SMS-beskeder hos Telenor.

Samme udvikling ses omkring MMS’erne. Ved 2014-skiftet blev det til 302.562 MMS’er mod 331.299 styks i 2013.

Når der kigges på 2011 var SMS-mængden hos Telenor helt oppe på 14 millioner, mål i det samme tidsrum.

Selvom der er tale om et fald, er nytåret dog stadig højsæson for brug af SMS-beskeder, og tiden omkring midnat er traditionelt det mest aktive, mens mobilen normalt bliver i lommen, omkring Dronningens nytårstale.

Web-TV: Sådan il Facebooks videoreklamer virke

Stort forbrug af data

Teleselskabet 3 oplyser at deres kunder sendte 8,4 millioner SMS-beskeder fra den 31. december 2013 klokken 02.00 frem til 1. januar 2014 klokken 02.00. Det er kun omkring 2 millioner SMS’er flere end på en almindelig tirsdag i december.

3 registrerer også udviklingen med større brug af sociale medier, hvilket ses på forbruget af datatrafik i netværket. 3’s netværk trak 110 terabyte data igennem mobilmaster og kabler. Det er 20 terabyte mere end på en almindelig tirsdag i december måned.

Unge dropper Facebook

Det travleste tidspunkt for dataforbrug hos 3 var mellem klokken 15 og 16.

Mere til historien

Faldet i brug af SMS gælder ikke kun omkring jul og nytår. I første halvår 2013 sendte danskerne 5 milliarder SMS’er. I samme periode 2012 blev der sendt 5,7 milliarder SMS-beskeder, hvilket svarer til et fald på 13,1 procent. Det oplyser Erhvervsstyrelsen i Telestatistik første halvår 2013.

Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Der skal kontrol med aldersgrænsen på sociale medier

Regeringen og Medierådet for Børn og Unge mener, at der skal kontrol med børns alder og aldersgrænserne på de sociale medier.

(mere…)
Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram