Danskerne vil have mere mobilflirt

0

Danskerne flirter ikke nok via deres mobiltelefon, det viser en ny undersøgelse, som er gennemført i anledning af Valentinsdag.

Valenstines Day
Valenstines Day

En ny undersøgelse, som er foretaget af YouGov for Telia i anledning af Valentinsdag, viser næsten halvdelen af vi danskere på et tidspunkt har brugt mobiltelefonen til at flirte med. Men til trods for dette, så synes vi at vi modtager for få kærlige beskeder fra manden eller kvinden i vores liv.

Det er særligt kvinderne, som ser et problem i det manglende mobilflirteri. 60 procent af kvinder i parforhold svarer, at de generelt modtager for få kærlige eller flirtende mobilbeskeder fra deres mand eller kæreste. Samme antal erkender samtidig, at de heller ikke selv sender nok søde SMS-beskeder til deres partner.

 – Mobilen er en trussel mod parforholdet

Mændene synes ikke, at det er ligeså stort et problem, at der sendes for få romantiske beskeder. Dog ønsker godt halvdelen, at de oftere ville modtage en kærlig besked fra konen eller kæresten.

 – ”Det er altid interessant at undersøge, hvordan danskerne udnytter mobilens mange muligheder. Også i kærlighedslivet. Den nye analyse viser blandt andet, at dobbelt så mange mænd som kvinder har sendt en valentins-hilsen over mobiltelefonen. Alligevel er det primært kvinderne, der drømmer om flere flirtende sms’er. Om dette paradoks er kønsrollebestemt, afslører undersøgelsen ikke, men fællesnævneren er, at vi alle bliver glade for at modtage kærlige beskeder,” siger Mette Honoré, Kommunikationsdirektør hos Telia.

Det er tredje år i træk, at Telia undersøger danskernes romantiske brug af mobiltelefonen, og analysen viser, at det er de yngre mænd og kvinder i de større byer, som er mest tilfredse – og mest aktive – når det kommer til mobilflirteriet.

50 procent flere københavnere end nordjyder mener, at de sender nok kærlige sms’er til deres kæreste eller ægtefælle.

Generelt har 45 procent af alle danskere over 18 år brugt mobiltelefonen til at flirte med, hvilket er en stigning i forhold til sidste år, hvor kun 32 procent havde brugt mobiltelefonen til at flirte med. Tager man aldersgruppen 18-34 årige, så er det mere end tre ud af fire danskere (76 procent), som har brugt mobiltelefonen til at flirte med.

 – På mode med mobilfrie zoner

Valentinsdag er en anledning til, at få flirtet mere – enten med kæresten eller ægtefællen eller måske med en kommende kæreste.

Mere til historien

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov og der deltog 1.003 danskere via online interviews.

FAKTA: I HVILKE LANDSDELE ER DER MEST SMS-FLIRTERI?

1. Hovedstadsområdet

2. Midtjylland

3. Syddanmark

4. Sjælland

5. Nordjylland

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer