DAG 1 – Mobile World Congress 2014

0

I dag startede årets MWC-messe officielt og både Nokia, Samsung og Sony havde inviteret til pressemøde. Få dagens overblik her.

MWC 2014
MWC 2014

Startskuddet er gået for årets Mobile World Congress og åbningsdagen har været en rigtig fest dag – på godt og ondt.

Mobile World Congress 2014 – sådan følger du med

Morgenen startede hos Nokia, hvor de helt som ventet lancerede en Android-telefon – eller faktisk hele tre modeller; Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL. Alle er lavpristelefoner og ikke nogen, som vi umiddelbart skal forvente at se på det danske marked. Nokia er gået uden om Google på Android-telefonen, så der er ikke adgang til Googles tjenester – den tilbyder fortsat Nokias egne apps, Android apps, samt Microsofts services.

Nokia klar med Android-telefoner – uden Google

Nokia X
Nokia X (Foto: MereMobil.dk)

Foruden Android-telefonerne, så kom Nokia også med telefonerne Nokia 220 og Nokia Asha 230, som er tiltænkt udviklingslandene.

WEB-TV: Nokia XL – første kig på Nokias Android

Men til skuffelse hos mange, så måtte vi kigge langt efter Windows Phone telefoner til Nokias pressemøde i dag. Inden messen startede lød det også på rygtebørsen, at MWC 2014 bliver uden nye Windows Phone-enheder.

Samtidig med Nokia havde kaldt verdenspressen til hof, så havde Sony også gjort det et andet sted i Barcelona. Men også her havde rygtesmedene røbet lidt af dagens præsentation. Sony offentliggjorde nemlig deres nye flagskib Sony Xperia Z2, samt den nye tablet Xperia Z2 Tablet.

Galleri: Sony Xperia Z2 – se alle billederne

MereMobil.dk var forbi Sonys stand og se nærmere på Sonys nye tablet – du kan se vores Web-TV indslag her. Men vi kiggede også nærmere på deres nye smartphone, som virker rigitg interessant. Begge enheder kommer på det danske marked i begyndelsen af april måned.

WEB-TV: Sony Xperia Z2 – se Sonys nye supermobil

Lidt mere stille var Sony omkring lanceringen af deres nye midrange-telefon, Xperia M2. Telefonen forventes til Danmark, men pris og tilgængelighed er endnu ukendt.

Sony Xperia M2 – mellemklasse-telefonen

Sony SmartBand rem i alle farver (Foto: Sony)
Sony SmartBand rem i alle farver (Foto: Sony)

Der er ingen tvivl om, at wearable gadgets er en del af fremtiden og det har dagen i dag også båret præg af – startende hos Sony, som fulgte konkurrenten Huawei og lancerede et smart devise. Sonys nye smart device hedder SmartBand og holder styr på dit liv. Alt fra hvor mange skridt du går til hvordan du sover, samt hvor meget du har været på Facebook og lyttet til musik.

Sony SmartBand – pris og tilgængelighed

Doro, som har specialiseret sig i produkter til de ældre, har også lanceret nyt produkter på MWC. Dog ikke under et stort pressemøde, men blot ved udsendelse af en pressemeddelelse. Doro er klar med en Android-tablet til de ældre, samt tre nye EasyPC’er.

Doro klar med ny Android-tablet

LG G2 Mini (Foto: LG)
LG G2 Mini (Foto: LG)

LG havde før Mobile World Congress offentliggjort flere af deres nye produkter, men i dag udsendte de pressemeddelelse for både LG G2 Mini og LG L-Series III. MereMobil.dk var også forbi LG’s stand og se nærmere på den nye mini.

WEB-TV: LG G2 Mini – se lavpris G2’eren

Ved samme lejlighed kunne LG Danmark bekræfte overfor MereMobil.dk, at LG arbejder på et smartwatch.

Aftenen stod i Samsungs-tegn, da de havde inviteret til Unpacked 5-event. Dette havde på forhånd gjort forventningerne var på en offentliggørelse af Galaxy S5 – og disse forventninger blev indfriet.

Samsung Galaxy S5 er nu officiel

Samsung Galaxy S5 i guld (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy S5 i guld (Foto: Samsung)

Desværre var lidt af spændingen gået af ballonen, da Engadget.com kort inden præsentationen afslørede Galaxy S5, som de havde set nærmere på. Samsung fortalte også til præsentationen, at de havde nået en kæmpe milepæl med Galaxy-serien, som nu er solgt i mere end 200 millioner eksemplarer.

 – Galleri: Samsung Galaxy S5 – se alle billederne

Samsung havde også mere at byde på end ”blot” Galaxy S5, de kunne nemlig også præsenterer Gear Fit, som er deres bud på en armbåndsenhed. De nye smartwatches Gear 2 og Gear 2 Neo blev annonceret i lørdags.

Her er prisen på Samsung Galaxy S5 og Gear Fit

Vi nåede også lige, at producerer nogle web-tv indslag, som kan komme med i dagens overblik, selvom de ikke alle blev klar inden midnat.

 – WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – det første kig

 – WEB-TV: Samsung Galaxy S5 – sådan skal den sælges

 – WEB-TV: Samsung Gear Fit – det første kig

 

Du kan også se et par web-tv indslag fra Huaweis pressemøde, hvor vi ser nærmere på Huawei TalkBand B1 og Huawei MediaPad X1.

Mere til historien

MereMobil.dk holder dig opdateret på årets Mobile World Congress, du kan se flere nyheder fra MWC 2014 her.

Læs også:

Dagen før dagen – Mobile World Congress 2014

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer