Asus satser på Intel i smartphones

3

WEB-TV: Intel vil udfordre Qualcomm på chipsets i smartphones. Asus har de første produkter klar med Intel Inside.

Hovedparten af de smartphones der sælges er baseret på chipsets fra den amerikanske virksomhed Qualcomm, der efterhånden har sat sig grundigt på et af de vigtigste komponenter i de moderne telefoners tekniske indmad.

Mange forbrugere har tilmed lært på husmandsniveau, at kende forskel på dual-core og quad-core processorer, og at det kan have betydning, ikke bare hvor hurtig processoren er, men også hvilken processordel der anvendes til grafikhåndtering.

De fleste smartphones har således GPU fra Adreno, der tidligere var kendt som ATI Technologies.

Intel udfordrer Qualcomm

Siden de moderne computeres barndom har der stået ”Intel Inside” på maskinerne, og kunderne vidste at dette brand var et udtryk for pålidelighed, men med fremkomsten af smartphones og tablets, har Intel måtte se sig overhalet af Qualcomm.

Intel havde i 2011 et pilotprojekt med ZTE, hvor man producerede en smartphone til det kinesiske marked baseret på Intels teknologi, for at udfordre ARM arkitekturen som typisk benyttes i processorer.

På CES-messen, forud for Mobile World Congress 2014, annoncerede Asus tre smartphones baseret på Intels processorteknologi, og dermed også nye tekniske termer som forbrugerne skal lære at kende. Nu handler det om ”quad-thread hyper-treading”.

Produkterne Asus ZenFone 4, ZenFone 5 og ZenFone 6, samt PadFone Mini.

Mere om de nye Zenfone produkter med Intel

Asus Konrad Hahn
Konrad Hahn, nordisk chef i Asus (Foto: MereMobil.dk)

Økonomisk fordelagtig aftale

Selvom Asus ikke har offentliggjort detaljer i økonomien omkring samarbejdet, kan der være tale om en økonomisk fornuftig aftale for den taiwanske elektronikvirksomhed.

 – ”Intel er en god samarbejdspartner i forhold til både chipset og branding. Vi står rigtigt godt sammen, hvor vi både kan køre promotion på chipsettet, men også vores produkt. Både Asus og Intel vil stå sammen om eventuel marketing,” fortæller nordisk chef i Asus, Konrad Hahn, til MereMobil.dk.

Han understreger, at Asus fortsat har produkter med Qualcomms chipsets, men direkte adspurgt foretrækker Konrad Hahn Intel, når det kommer til ”kernekraft inden for gaming”.

Test: Asus Transformer Pad mod Samsung Galaxy Note

Mere til historien

De nye Asus-produkter benytter Intel Atrom Z2530 CPU samt Z2580 CPU, der ikke som Qualcomms produkter, benytter ARM arkitekturen.

Læs også
Web-TV: Asus Transformer Book Trio – et kig på en hybrid

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer