Apple og Google sidder på smartphone-markedet

Næsten alle smartphones som sælges er enten med Googles Android-platform eller Apples iOS. Microsofts Windows Phone vokser langsomt.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Der er ingen tvivl om, at det netop nu er de amerikanske IT-giganter, Apple og Google, som sidder tungt på det globale marked for smartphones – og dominansen er markant.

– Smartphone-markedet domineres af Android

Nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at Apple og Google tilsammen sidder på 95,7 procent af smartphone-salget i fjerde kvartal 2013. De resterende 4,3 procent deles af særligt Windows Phone og BlackBerry. Det skriver DR.dk.

– Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Særligt BlackBerry mister markedsandele og i fjerde kvartal 2013 fortsatte nedgangen. Salget faldt med 77 procent i forhold til samme kvartal 2012 og BlackBerry har nu en markedsandel på kun 0,6 procent.

Tallene fra IDC viser til gengæld, at Microsofts mobile platform Windows Phone stiger og noterer sig for en vækst på 46,7 procent i forhold til samme kvartal 2012. Fjerde kvartal 2013 bød på 8,8 millioner solgte Windows Phones, som dog ikke er noget hvis man sammenligner med 226,1 millioner Android-smartphones, hvilket der blev solgt i samme kvartal.

– Android-dominerer- men Google mister kontrollen

Ifølge IDC blev der i 2013 solgt 1,01 milliarder smartphones på verdensplan og 430 millioner af disse kostede mindre en 200 dollars.

– Milepæl: 1 mia. smartphones solgt i 2013

Mere til historien

Windows Phone platformen vækster, men til trods for det så rygtes det Nokia er på vej med en Android-telefon. Denne skulle dog være henvendt til udviklingslandene og uden Googles egne tjenester.

Læs også:
– Årets første smartphone-kuld er præsenteret
– App-udviklere foretrækker Android

Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

(mere…)
Slettede billeder på iPhone dukker op igen

En rigtig træls iOS-fejl er opstået efter den seneste softwareopdatering. Slettede billeder er dukket op igen.

(mere…)
Fritidsaktiviteter byttes ud med sociale medier

Det fylder mere for børn i 7. klasse, at være på mobilen eller computeren end at være sammen med vennerne fysisk eller dyrke sport.

(mere…)
Pas på smartphonen i solen

Smartphonen er ikke ligeså vild med solen, som du måske er. Husk pas på, så telefonen ikke overopheder.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram