Apple og Google sidder på smartphone-markedet

0

Næsten alle smartphones som sælges er enten med Googles Android-platform eller Apples iOS. Microsofts Windows Phone vokser langsomt.

Diverse smartphones
Diverse smartphones

Der er ingen tvivl om, at det netop nu er de amerikanske IT-giganter, Apple og Google, som sidder tungt på det globale marked for smartphones – og dominansen er markant.

– Smartphone-markedet domineres af Android

Nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at Apple og Google tilsammen sidder på 95,7 procent af smartphone-salget i fjerde kvartal 2013. De resterende 4,3 procent deles af særligt Windows Phone og BlackBerry. Det skriver DR.dk.

– Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Særligt BlackBerry mister markedsandele og i fjerde kvartal 2013 fortsatte nedgangen. Salget faldt med 77 procent i forhold til samme kvartal 2012 og BlackBerry har nu en markedsandel på kun 0,6 procent.

Tallene fra IDC viser til gengæld, at Microsofts mobile platform Windows Phone stiger og noterer sig for en vækst på 46,7 procent i forhold til samme kvartal 2012. Fjerde kvartal 2013 bød på 8,8 millioner solgte Windows Phones, som dog ikke er noget hvis man sammenligner med 226,1 millioner Android-smartphones, hvilket der blev solgt i samme kvartal.

– Android-dominerer- men Google mister kontrollen

Ifølge IDC blev der i 2013 solgt 1,01 milliarder smartphones på verdensplan og 430 millioner af disse kostede mindre en 200 dollars.

– Milepæl: 1 mia. smartphones solgt i 2013

Mere til historien

Windows Phone platformen vækster, men til trods for det så rygtes det Nokia er på vej med en Android-telefon. Denne skulle dog være henvendt til udviklingslandene og uden Googles egne tjenester.

Læs også:
– Årets første smartphone-kuld er præsenteret
– App-udviklere foretrækker Android

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer