Apple og Google sidder på smartphone-markedet

Næsten alle smartphones som sælges er enten med Googles Android-platform eller Apples iOS. Microsofts Windows Phone vokser langsomt.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Der er ingen tvivl om, at det netop nu er de amerikanske IT-giganter, Apple og Google, som sidder tungt på det globale marked for smartphones – og dominansen er markant.

Smartphone-markedet domineres af Android

Nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at Apple og Google tilsammen sidder på 95,7 procent af smartphone-salget i fjerde kvartal 2013. De resterende 4,3 procent deles af særligt Windows Phone og BlackBerry. Det skriver DR.dk.

Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Særligt BlackBerry mister markedsandele og i fjerde kvartal 2013 fortsatte nedgangen. Salget faldt med 77 procent i forhold til samme kvartal 2012 og BlackBerry har nu en markedsandel på kun 0,6 procent.

Tallene fra IDC viser til gengæld, at Microsofts mobile platform Windows Phone stiger og noterer sig for en vækst på 46,7 procent i forhold til samme kvartal 2012. Fjerde kvartal 2013 bød på 8,8 millioner solgte Windows Phones, som dog ikke er noget hvis man sammenligner med 226,1 millioner Android-smartphones, hvilket der blev solgt i samme kvartal.

Android-dominerer- men Google mister kontrollen

Ifølge IDC blev der i 2013 solgt 1,01 milliarder smartphones på verdensplan og 430 millioner af disse kostede mindre en 200 dollars.

Milepæl: 1 mia. smartphones solgt i 2013

Mere til historien

Windows Phone platformen vækster, men til trods for det så rygtes det Nokia er på vej med en Android-telefon. Denne skulle dog være henvendt til udviklingslandene og uden Googles egne tjenester.

Læs også:
Årets første smartphone-kuld er præsenteret
App-udviklere foretrækker Android

iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
Mindre skærmtid øger den fysiske aktivitet

Skoleklasses fokus på skærmtid bekræfter ph.d.-afhandling om emnet.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Forældres bekymring om barnets første mobil er muligvis overdrevet

Alder og mobil har ikke nødvendigvis sammenhæng med børns trivsel. Det handler om, hvad telefonen bliver brugt til, lyder det fra forsker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram