Apple og Google sidder på smartphone-markedet

Næsten alle smartphones som sælges er enten med Googles Android-platform eller Apples iOS. Microsofts Windows Phone vokser langsomt.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Der er ingen tvivl om, at det netop nu er de amerikanske IT-giganter, Apple og Google, som sidder tungt på det globale marked for smartphones – og dominansen er markant.

Smartphone-markedet domineres af Android

Nye tal fra analysefirmaet IDC viser, at Apple og Google tilsammen sidder på 95,7 procent af smartphone-salget i fjerde kvartal 2013. De resterende 4,3 procent deles af særligt Windows Phone og BlackBerry. Det skriver DR.dk.

Så godt sidder Nokia på Windows Phone

Særligt BlackBerry mister markedsandele og i fjerde kvartal 2013 fortsatte nedgangen. Salget faldt med 77 procent i forhold til samme kvartal 2012 og BlackBerry har nu en markedsandel på kun 0,6 procent.

Tallene fra IDC viser til gengæld, at Microsofts mobile platform Windows Phone stiger og noterer sig for en vækst på 46,7 procent i forhold til samme kvartal 2012. Fjerde kvartal 2013 bød på 8,8 millioner solgte Windows Phones, som dog ikke er noget hvis man sammenligner med 226,1 millioner Android-smartphones, hvilket der blev solgt i samme kvartal.

Android-dominerer- men Google mister kontrollen

Ifølge IDC blev der i 2013 solgt 1,01 milliarder smartphones på verdensplan og 430 millioner af disse kostede mindre en 200 dollars.

Milepæl: 1 mia. smartphones solgt i 2013

Mere til historien

Windows Phone platformen vækster, men til trods for det så rygtes det Nokia er på vej med en Android-telefon. Denne skulle dog være henvendt til udviklingslandene og uden Googles egne tjenester.

Læs også:
Årets første smartphone-kuld er præsenteret
App-udviklere foretrækker Android

Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Google Play runder 10 år – og får nyt logo

Det er 10 år siden, at Google ændrede Android Market til Google Play Store. Det fejres blandt andet med et nyt logo.

(mere…)
Apple er klar med iOS 15.6 og iPadOS 15.6 opdatering

En ny opdatering er klar til iPhone og iPad, som bringer dem op på iOS 15.6 og iPadOS 15.6. Der er også opdateringer til Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
5 tips til dig der køber en brugt smartphone

GUIDE: Spring de billigste brugte telefoner over, og bevar din sunde fornuft. Brug disse 5 konkrete råd, når du køber em brugt smartphone.

(mere…)
Sådan er iOS 16 - her er vores førstehåndsindtryk

PREVIEW: Efter lidt over to uger med iOS 16 installeret på min iPhone, er jeg nu klar med mine førstehåndsindtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram