Advarsel: Spam-SMS kan koste dyrt

0

Tusindevis af danskere har modtaget en SMS, hvor de loves et par gratis Converse sneakers, men det kan koste dig dyrt.

SMS'en der er i omløb fra Jukebux.com
SMS’en der er i omløb fra Jukebux.com

Har du modtaget en SMS med ordlyden: -”Nye Sko. HURRA. Dit nr er blevet udvalgt til at få et par Converse Sneakers til en værdi af 499,-. Gå ind på www.Nye-Sko.com og vi sender i dag! (Reply ”stop”), så er du ikke alene.

Tusindevis af danskere har nemlig de seneste dage modtaget en lignende besked, men tilbuddet er for godt til at være sandt.

Hvis du klikker på linket i beskeden, så kommer du ind på en hjemmeside fra firmaet Jukebux.com, hvor du for én krone kan få skoene tilsendt. Men samtidig accepterer du også et prøvetilbud på 14 dages adgang til en cloudservice fra Jukebux, som efter prøveperioden koster 300 kroner pr. måned. Det skriver Computerworld.dk.

Jukebux har ved et tjek på Trustpilot 52 anmeldelser, hvoraf alle på nær en er advarsler og negative anmeldelser. Den danske Forbrugerombudsmand har også modtaget en del klager over firmaet, som netop nu overvejer om sagen med SMS’erne skal tages op.

– Advarsel: Telefonsvindler på spil

Det nemmeste er, at ignorere beskeden og slette den fra din mobil med det samme.

Kundeservicen hos Jukebus fortæller, ifølge Computerworld.dk, at de intet har at gøre med udsendelsen af SMS-beskederne. Ringer man nummeret op, som de sendes fra og som i øvrigt er svensk, får man at vide nummeret ikke har en abonnent.

Jukebux.com
Jukebux.com

Mere til historien

Det er i Danmark ulovligt at sende reklamer og konkurrencer ud via elektronisk post, hvis ikke modtageren selv har givet samtykke – til at ville modtage reklamer via enten SMS eller mail. Dog kan man, hvis man ikke er opmærksom, have accepteret ens nummer må bruges og videresendes i eventuelle spørgeskema, konkurrencer på Facebook og lignende.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer