Advarsel: Telefonsvindler på spil

Flere danskere har i løbet af juledagene oplevet, at blive ringet op af en telefonsvindler. Sikkerhedsfirma advarer mod opkald fra 61208214.

SMS, besked

SMS

I løbet af julen har mange danskere modtaget opkald fra en telefonnummeret 61208014, men det er ikke en, som blot vil sende en julehilsen, der er i den anden ende. Derimod er der tale om svindel. Det skriver Dagens.dk.

Sikkerhedsfirmaet CSIS har i juledagene modtaget anmeldelser fra danskere, som er blevet ringet op fra en engelsktalende person med, der ringer fra nummeret 61208014. Denne udgiver sig fra at være fra Microsoft Windows Service.

Svindlen går i ud på, at vedkommende vil hjælpe med et problemer på offerets computer.

 – “Svindleren forsøger under samtalen at lokke ofret til at give fjernadgang til PC’en, hvorefter svindleren kan fjernstyre maskinen og installere uønsket software,” oplyser CSIS i dag.

Det viser sig, at nummeret er et taletidskort fra TDC Mobil.

-“Denne type Microsoft support svindel har været kendt i årevis men denne svindelkampagne ser ud til at have et helt specifikt mål; at installere uønsket software som senere kan misbruges til datatyveri og potentielt netbank indbrud,” advarer sikkerhedsfirmaet.

Microsoft ringer iøvrigt aldrig uopfordret og tilbyder fjernsupport.

Mere til historien

Telefonsvindel er ikke noget nyt, der er dog stor forskel på hvor udbredt det er. Teleselskaberne oplever ofte, at der er forskellig typer svindel – både den type som der har huseret i juledagene, men også via SMS-beskeder, hvor man eksempelvis har vundet flere millioner kroner.

Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Har du nødstrøm og dåsemad – hvis krisen rammer?

Hvis Danmark lammes af et cyberangreb, så strøm, vand og varme forsvinder, hvor forberedt er du så?

(mere…)
Kineserne kan fange dine mail- og telefon-oplysninger

De kinesiske myndigheder er i stand til, at identificere personer, som har delt indhold over tjenesten AirDrop.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram