3 fede apps til skiferien

Alperne bliver sjovere med disse apps, særligt hvis du har 4G-dækning på pisten. Her er tre must-have apps til skiferien.

En god skiferie kræver gode bakker og et par ski under fødderne, men skiturerne kan optimeres ved at man har det rigtige udstyr, både skiudstyr og til smartphonen.

Mange danskere bruger mobilen flittigt til at sende SMS-beskeder og benytter data når de er på skiferie. Dataen bruges blandt andet til besøg på diverse sociale netværk, samt forskellige applikationer.

– ”Danskerne valfarter hvert år i vinterferien til Europas skisportsteder, og vi oplever, at de bruger deres mobil flittigt til både sms’er og data,” siger privatkundechef hos Telia, Christoph Nørgaard til MereMobil.dk.

De forskellige sne-applikationer kan gøre oplevelsen sjovere og mere sikker, da de kan indeholde forskellige features og informationsindsamlinger.

Udbuddet af skirelaterede applikationer er også stort og kan være uoverskueligt. Derfor har vi her samlet tre applikationer, som kan gøre din skiferie sjovere.

Sikker på Ski

Danmarks Skiforbund har i samarbejde med SOS International udviklet en applikation, som kan give dig gode råd og vejledning til skiferien, hvad enten den foregår i Skandinavien eller Alperne.

“Sikker på Ski” kan vise femdøgnsprognose, oplyse hvornår løjper og lifter åbner, samt vise en række film med ski-tips.

Foruden dette, så er der også informationer om, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude og du kommer til skade på skiferien.

Applikationen “Sikker på Ski” er gratis at downloade og den findes både i Apples App Store og Google Play Store.

Ski Tracks/Ski Tracker+

Er det første gang du er på ski eller er du erfaren? Uanset hvad, så er det altid sjovt og motiverende at se, hvor hurtigt, hvor langt og hvor du præcist har kørt i løbet af dagen. Og alt dette kan du med applikationen Ski Tracks.

Ski Tracks indeholder informationer om, hvor højt du har været i bjerglandskabet, samt hvor mange grader pisten hældte og mange andre ting, som kan være sjove at se på om aftenen.

En anden sjov feature er, at du kan se dagens skiløb i 3D via Google Earth, så kan andre også se hvor og hvordan du har kørt.

Du kan downloade applikationen Ski Tracks for syv kroner til Android og iOS, samt applikationen “Ski Tracker+” til Windows Phone.

Screenshots fra applikationen Ski Tracks

Screenshots fra applikationen Ski Tracks

Bergfex/Ski

Femdøgnsprognoser og vejrudsigter er en ting, men noget andet er hvordan vejret faktisk er. Og er kommer “Bergfex/Ski” ind i billedet. Med den applikation kan du ligge i sengen og se webcam-billeder fra området du befinder dig i. Du kan også få information om, hvor meget sne der ligger, hvordan den er at køre på, samt om der er potentielle lavinefarer.

Du kan downloade applikationen gratis i både Apples App Store og Google Play Store.

De rette applikationer på din smartphone gør, at du kan modtage de seneste vejrinformationer og optimere dit skiløb.

Foruden dette så kan smartphonen også bruges til, at dele diverse billeder, hastighedsmålinger og geo-tags på både SMS og Facebook.

I øvrigt er flere Skandinaviske skisportssteder nu dækket af 4G-mobilnetværk.

Mere til historien

Er du Telia-kunde så kan du få glæde af 4G netværk på disse nordiske destinationer:

NORGE:
Hafjell, Kvitfjell, Trysil, Geilo, Skeikampen, Norefjell, Sjusjøen, Hemsedal, Beitostølen, Oppdal, Stranda, Bjorli, Ljosheim og Hovden.

SVERIGE:
Branäs, Idre, Sälen, Tärnaby, Vemdalen og Åre.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram