Wearable gadgets – sådan bliver fremtiden

0

Web-TV: Elektronik kan være indbygget i alt. Vi tager et lille kig ind i fremtiden for wearable gadgets.

Bærbar elektronik, eller wearable gadgets, forventes at få et gennembrud i løbet af 2014. Det spår blandt andet Consumer Electronics Association, efter det store gadget-show CES i Las Vegas, der blev afholdt i begyndelsen af januar.

Blandt eksempler på bærbar-tech er personlige lydforstærkere, der kan hjælpe os til at høre bedre, ikke at forveksle med høreapparater. Også pandebånd med indbyggede hovedtelefoner, som hjælper til en bedre søvn er på vej. Det samme er briller med kamera, handsker med indbygget højtaler og mikrofon og meget andet.

Det store hit lige nu er fitnessarmbånd som Jawbone og Fitbit Flex.

TEST: Fitbit Flex

Livet bliver logget

Denne kategori vil i løbet af året eksplodere. Producenter som LG, Samsung og Sony er på vej med deres bud på, hvordan et gadget-armbånd skal fungere.

Mens eksempelvis Fitbit og Jawbone overvåger motion og søvn, tager Sony Smartband monitoreringen et skridt videre. Dette armbånd finder automatisk ud af om personen der bærer det, går eller cykler.

LG Lifeband Touch

En applikation på smartphonen sammensmelter bevægelsesdata med GPS-positionen, billeder man tager og musik der lyttes til. Oven i dette kan vigtige livsbegivenheder bookmarkes ved et tryk på armbåndets knap, hvorefter der oprettes et mærke i ens life-log.

Mere til historien

Et smartwatch som Samsung Galaxy Gear er også en wearable gadget, og vi skal vænne os til, at alt i princippet kan have elektronik indbygget. Det kan være halskæder, t-shirts, jakker og meget andet.

Læs også
Smartwatch-dual: Sony mod Samsung

 

 

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer