Eksamenslokaler scannes for mobiler

0

Syddansk Universitet vil forsøge at sikre sig mod snyd, derfor vil eksamensvagter skanne lokalerne for mobiltelefoner.

En mobil gemt i stakken af noter og bøger, skal nu afsløres af skannere på Syddansk Universitet (Foto: Lene Birkeslund)
En mobil gemt i stakken af noter og bøger, skal nu afsløres af skannere på Syddansk Universitet (Foto: Lene Birkeslund)

Eksamen står for døren og på Syddansk Universitet vil de studerende blive mødt af eksamensvagter med skannere i lommen, som afslører hvis de studerende har mobiltelefoner med i eksamenslokalet. Det skriver DR.dk.

– ”Vi vil gerne være helt sikre på, at vi har så rene eksamener som muligt. Mobiltelefoner er jo et af de instrumenter, man kan anvende i både en god og en dårlig tjeneste, om man så må sige,” siger studiechef Morten Hansen.

Skannerne skal være med til at sikre mod snyd, så de studerende ikke benytter internettet på mobilen eller får hjælp på SMS. Skanneren fungerer som en geigertæller, som gør signalet bliver kraftigere jo tættere den kommer på mobilen. Tages en studerende i, at have en mobiltelefon på sig er det bortvisningsgrund.

Til trods for, at det er en brøkdel af de studerende, som tages i at snyde til en eksamen på den ene eller anden måde, så tager Syddansk Universitet det alligevel meget alvorligt.

Mere til historien

Snyd til eksamen er noget, som Syddansk Universitet vil til livs, men faktisk er det kun en brøkdel af de studerende, som bliver afsløret i på en eller anden måde at forsøge at snyde til eksamen, det oplyser Morten Hansen, studiechef på Syddansk Universitet. I 2013 havde universitetet 173 snydesager, ud af 160.000 afholdte eksaminationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer