Nokia Lumia 1520 er blevet forsinket

Nokias nye phablet kommer ikke til salg i denne uge. Nokia bekræfter, at produktet er blevet forsinket.

Nokia Lumia 1520 bliver den næste store Windows-Phone model fra den engang så store mobilproducent.

Under præsentationen ved Nokia World i Abu Dhabi blev salgsstart-datoen sat til torsdag den 15. januar 2014, men produktet er blevet udskudt til februar måned. Årsagen er den store opdatering til Lumia-telefonerne, Lumia Black.

– ”Vi ønsker at sikre, at den nyeste version af Lumia Black-opdateringen blev lokaliset (tilgængelig i en udgave til det danske marked, red.) og klar til Lumia 1520, så køberne har denne fra starten. Derfor har vi ændret salgs-starten en smule og udskudt lanceringen til februar måned,” fortæller Nokias skandinaviske kommunikationschef Edvard Bergstrom til MereMobil.dk.

Han kan ikke på nuværende tidspunkt komme med en specifik dato.

Nokia Normandy – Android rygte er lækket

Quad-core processor og 6-tommer

Nokia Lumia 1520 bliver Nokias første phablet, altså en telefon som er i konkurrence med Sony Xperia Z Ultra og Samsung Galaxy Note 3. Skærmstørrelsen er på 6 tommer med Full HD opløsning på 1080 x 1920 pixels, der er beskyttet af Corning Gorilla Glass 2.

IPS LCD displayet har teknikken ClearBlack, som giver bedre synlighed i kraftigt lys, såsom fra solen.

Telefonen er den første i den nyeste generation af enheder med seneste udgave af Windows Phone 8, der blandt andet udmærker sig ved at understøtte skærme på fem og seks tommer, samt Qualcomms Snapdragon 800 quad-core processor med en clockfrekvens på op til 2.3 GHz.

Lumia 1520 har 20 megapixels kamera med PureView teknologi. Nokias kameraflagskib er fortsat Lumia 1020 med den voldsomme 41 megapixels kamerateknik.

Test: Lumia 1020 er måske årets kameramobil

Mere til historien

Nokia Lumia 1520 er en 4G-telefon og den vejer 209 gram. Udgaven med 32 GB intern hukommelse har en pris omkring 4.800 kroner uden abonnement.

Læs også:
Flere artikler om Nokia


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.