Få bedre lyd ud af din smartphone og iPad – test af Parrot Zikmu Solo og SmallPod Air

TEST: Højtalerne i smartphones rgner sig ikke til musik, og enhver musikentusiast vil få ondt i ørerne blot ved tanken. Vi har testet to fede lyd-gadgets til hjemmet – Parrot Zikmu Solo og SmallPod Air.

Podspeakers SmallPod Air

Podspeakers SmallPod Air

Mange danskere benytter sig af, at høre musik på deres smartphone eller via deres smartphone. De indbyggede højtalere er blevet bedre med tiden, men der er langt op til den lyd, som man får med en ekstern højtaler.

En af de smartphones, som har den bedste interne højtaler er uden tvivl Årets Mobil 2013 HTC One.

 – TEST: HTC One – den nye smartphonekonge

Men vil du have den gode lyd, så er der ingen vej udenom, så skal du bruge en ekstern højtaler. Disse fås i mange forskellige prisklasser. I denne test har vi haft nogle af de dyrere muligheder under luppen.

En søjle af lyd

Parrot Zikmu Solo  (Foto: Parrot)

Parrot Zikmu Solo (Foto: Parrot)

Parrot Zikmu Solo er en 100 watts gulvhøjtaler, med en højde på 75 cm, der skaber en simuleret stereoeffekt. Ud over højtalerne langs toppen, sidder der en kraftig subwoofer, der peger ned i gulvet.

Lyden har en lækker fylde, også når der spilles ved lav lydstyrke. Desuden har den fine detaljer i både mellemtone og diskantområdet. Zikmu Solo spiller bedre end man umiddelbart ville forvente, af en enlig søjle-højtaler.

Højtaleren har et hav af tilslutningsmuligheder, inklusive Bluetooth så der kan streames fra enhver telefon. På toppen sidder en dock til gamle iPhones og iPods. Parrot har ikke planer om en udgave til iPhone 5, der passer til Apples Lightning-stik.

Zikmu Solo kan finjusteres via en smartphone app til Android og iPhone. I app’en kan det angives om højtaleren står mod væggen eller i et hjørne, hvorefter lyden optimeres efter opgivelserne.

Bedømmelse: Avanceret og velspillende, til personer med behov for fyldig lyd ved forskellige musiktyper.

Dagspris cirka 4.999 kroner.

Ikoniske bobler

Podspeakers SmallPod Air

Podspeakers SmallPod Air

SmallPod Air er rigtige stereohøjtalere med ikoniske bobler, som det fremtrædende designstatement. Der er tale om klassiske hi-fi højtalere, der har fået Apples AirPlay-funktion, så der nu kan spilles musik trådløst fra iPhone, iPad og Mac.

Den ene enhed forbindes til strøm, og det medfølgende højtalerkabel skaber forbindelse til den anden højtaler. Når de små ben fra salgspakken er sat under, er SmallPod Air et stærkt signal om, at ejeren både tager lyd og design seriøst.

Højtalerne spiller utroligt rent, og egner sig bedst til akustisk musik. Hvis du er bas og dance-typen, skal du vælge et andet produkt, for SmallPod er en rigtig ”lytte-højtaler”.

Selvom både design og lyd går op i en højere enhed, må jeg erkende, at der mangler dybde i lyden. SmallPod Air har udgang til subwoofer, men sådan en er ekstraudstyr til omkring 3.700 kroner.

Bedømmelse: Designet er et statement, og lyden fremragende, dog anbefaler vi tilkøb af subwoofer.

Vejledende pris: 4.500 kroner.

Konklusion: Lyd til den kritiske lytter

Begge produkter vi her har testet er lydoplevelser til den kritiske lytter.

Jeg er vild med SmallPod Air på grund af designet, men i større rum mangler de fylde. Parrot Zikmu Solo spiller bedst all-round, men er ikke for musikentusiasten. Mit valg bliver Parrot, fordi jeg sjældent har tid til at sidde og lytte til musik uden forstyrrelser.

Parrot Zikmu Solo
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus 12R test | Fantastisk telefon

TEST: Ydelsen, prisen og skærmen er enestående. Kameraet er ikke i top, men fejler ikke. OnePlus 12R er bare en fantastisk telefon.

(mere…)
Se dette før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra

VIDEO: I denne 13-minutters gennemgang får du alt, hvad du skal vide, før du køber Samsung Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Samsungs OLED tv-skærm er vanvittig overbevisende

TEST: Samsungs OLED-skærm S94C er på de fleste punkter et rigtigt godt køb. Skærmbilledet står UTROLIGT flot.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 og S24+ test | Her er kompromiserne

TEST: Der er skåret ned på flere ting i Samsung Galaxy S24 og Galaxy S24+, men telefonerne er stadig pumpet med AI-funktioner.

(mere…)
Se dette før du køber OnePlus 12

VIDEO: Overvejer du at købe OnePlus 12, så se min test af OnePlus 12 her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram