Asus Transformer Book Trio – et kig på en hybrid

1

Web-TV: Android og Windows 8 i samme maskine. Det er Transformer Book Trio fra Asus, som vi tager et nærmere kig på.

Den perfekte afløser til den traditionelle stationære eller bærbare computer, er endnu ikke kommet på markedet, og det er ikke fordi, at producenterne ikke forsøger.

Årsagen er, at salget af PCere, Mac såvel som Windows, forventes at falde de kommende år, mens tablets vil få kraftig fremgang.

I 2014 regner analysevirksomheden Gartner med et salg på 263,2 millioner tablet-enheder worldwide. Tilbage i 2012 blev der solgt 120.203 millioner tablets.

iPads og andre tablets presser computeren

Hybrid med Android og Windows

Asus Transformer Book Trio er en hybrid, der forsøger at forene det bedste fra Android og Windows 8, hvilket delvis lykkedes.

Der er ikke noget samspil mellem styresystemerne, så hvis der skal bruges filer i Windows 8 fra Android, skal de lægges op på en cloud-tjeneste, og hentes ned igen.

Årsagen er, at man i princippet køber to enheder. Skærmen udgør en Android tablet, mens tastaturet indeholder Windows 8.

Det betyder, at tastaturet med den indbyggede Intel processor, 4 GB RAM og SSD-harddisk, kan fungere selvstændigt, hvis den tilsluttes ekstern skærm, mus og tastatur.

Skærmen er således også en selvstændig enhed. Dette er så blot en fuldblods Android-tablet.

Test: Asus PadFone Infinity (Den nye Padfone)

Skift med ét klik

På tasterne findes en Android / Windows-knap, hvor der til enhver tid kan skiftes mellem de to computere, fuldkommen gnidningsfrit.

Når Windows 8 benyttes og skærmen klikkes fra, træder Android omgående i kraft på skærmen.

Asus Transformer Book Trio (Foto: Asus)
Asus Transformer Book Trio (Foto: Asus)
Asus fremstiller generelt gode Android-tablets, hvilket også er tilfældet her, og på den 11.6 tommer skærm i Full HD (1920 x 1080 pixels) er det bestemt en fin oplevelse.

Windows 8 virker også rimeligt, men 4 GB RAM er desværre lige i underkanten, så konfigurationen af denne del, er ikke godkendt, hvis du er en krævende PC-bruger.

Asus Transformer Book Trio (Foto: Asus)
Asus Transformer Book Trio (Foto: Asus)

Et spændende koncept

Asus har med Transformer Book Trio skabt et interessant produkt, men efter min opfattelse er det mere et konceptprodukt, end noget der bliver en reel storsællert.

Køberne skal sætte sig godt ind i produktet og dets muligheder, inden de godt 8.000 kroner smides på disken, da man ellers risikerer at blive skuffet.

Transformer Book Trio er et af de bedre bud jeg har set på et hybridprodukt.

Mere til historien

Asus er kendt for, at være innovative og forsøge sig med smarte løsninger. Modsat konkurrenterne, så arbejder de også med løsninger, som PadFone, der er en smartphone med en tabletskærm.

http://www.youtube.com/watch?v=dONghw1E45U

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer