Spotify og andre streamingtjenester bryder loven

De danske musikselskaber bryder loven, når de sælger musik, som er udgivet før år 2000, på streamingtjenester såsom Spotify, Wimp og TDC-Play.

Spotify

Spotify

Danske musikselskaber bryder loven, når de på streamingtjenester som Spotify, Wimp og TDC Play, sælger dansk musik, som er udgivet før år 2000. Det skriver DR.dk.

Grunden til, at de bryder loven ved dette er, at de fleste selskaber dengang har indgået kontrakter med musikerne, hvor kun CD’er, vinyler og kassettebånd er nævnt i. Derfor er det ikke lovligt, at de gør musikken tilgængelig på streamingtjenester, eller andre digitale tjenester som iTunes, hvis ikke musikerne har givet dem lov til det.

Det er advokat Walther Rebernik, som i 2007 vandt en retssag mod Sony Music på vegne af bandet Dodo and the Dodos, og fik by- og landsrettens ord for, at selskaberne ikke må gøre musikken digital uden tilladelse.

 – Lyt til Technologimagasinet om iTunes forandrede musikken for altid

Store bands bagkataloger kan kaste meget af sig, derfor skal selskaberne også sørge for, at lave nogle aftaler med kunstnerne, så selskaberne kan overholde loven.

Henrik Daldorph, direktør i Sony Music, har ikke det præcise tal på, hvor mange kunstnere der har gamle kontrakter, som egentlig trænger til et eftersyn. Han fortæller også, at Sony Music i 2002 sendte brev ud til 400 kunstnere vedrørende problematikker, omkring streaming eller andet digitalt salg.

Det er ikke kun i Danmark, at musikerne er utilfredse med selskabernes deling af deres musik, også i Sverige er der utilfredshed med dette.

Test: Vi har testet gratisudgaven af Spotify

Mere til historien

Der findes et væld af forskellige musikstreamingtjenester. I Danmark er Spotify, Wimp og TDC Play de mest benyttede.

Men selvom der er millioner af numre, så er der en masse musik, som aldrig bliver spillet. Spotify udsendte en statistik sidste år, den viste, at selvom tjenesten har 24 millioner kunder, så er der 20 procent af numrene, som aldrig er blevet afspillet. Det mest afspillede nummer på Spotify i tjenestens fem års levetid, er nummeret Thrift Shop af Macklemore og Ryan Lewis, som er afspillet mere end 150 millioner gange.

Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Fandt logins på Google – nu er han dømt

En mand fra Odense fandt brugernavne og kodeord til streamingtjenester via simpel søgning på Google.

(mere…)
Disney vil også stoppe konto-deling

Disney+ er klar til at følge i Netflix’ fodspor i kampen mod konto-deling.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram