Spotify og andre streamingtjenester bryder loven

De danske musikselskaber bryder loven, når de sælger musik, som er udgivet før år 2000, på streamingtjenester såsom Spotify, Wimp og TDC-Play.

Spotify

Spotify

Danske musikselskaber bryder loven, når de på streamingtjenester som Spotify, Wimp og TDC Play, sælger dansk musik, som er udgivet før år 2000. Det skriver DR.dk.

Grunden til, at de bryder loven ved dette er, at de fleste selskaber dengang har indgået kontrakter med musikerne, hvor kun CD’er, vinyler og kassettebånd er nævnt i. Derfor er det ikke lovligt, at de gør musikken tilgængelig på streamingtjenester, eller andre digitale tjenester som iTunes, hvis ikke musikerne har givet dem lov til det.

Det er advokat Walther Rebernik, som i 2007 vandt en retssag mod Sony Music på vegne af bandet Dodo and the Dodos, og fik by- og landsrettens ord for, at selskaberne ikke må gøre musikken digital uden tilladelse.

 – Lyt til Technologimagasinet om iTunes forandrede musikken for altid

Store bands bagkataloger kan kaste meget af sig, derfor skal selskaberne også sørge for, at lave nogle aftaler med kunstnerne, så selskaberne kan overholde loven.

Henrik Daldorph, direktør i Sony Music, har ikke det præcise tal på, hvor mange kunstnere der har gamle kontrakter, som egentlig trænger til et eftersyn. Han fortæller også, at Sony Music i 2002 sendte brev ud til 400 kunstnere vedrørende problematikker, omkring streaming eller andet digitalt salg.

Det er ikke kun i Danmark, at musikerne er utilfredse med selskabernes deling af deres musik, også i Sverige er der utilfredshed med dette.

Test: Vi har testet gratisudgaven af Spotify

Mere til historien

Der findes et væld af forskellige musikstreamingtjenester. I Danmark er Spotify, Wimp og TDC Play de mest benyttede.

Men selvom der er millioner af numre, så er der en masse musik, som aldrig bliver spillet. Spotify udsendte en statistik sidste år, den viste, at selvom tjenesten har 24 millioner kunder, så er der 20 procent af numrene, som aldrig er blevet afspillet. Det mest afspillede nummer på Spotify i tjenestens fem års levetid, er nummeret Thrift Shop af Macklemore og Ryan Lewis, som er afspillet mere end 150 millioner gange.

Viaplay er klar med reklame-abonnement

Nu er Viaplay hoppet med på vognen om et billigere abonnement med reklamer.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Spotify hæver atter priserne – endnu ikke i Danmark

Endnu engang oplyser Spotify, at de hæver prisen på deres abonnementer. Det gælder endnu ikke de danske brugere, men måske et spørgsmål om tid.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Prisstigningen rammer nu eksisterende TV 2 Play-abonnenter

I maj blev TV 2 Play dyrere for nye abonnenter. Nu har prisstigningen ramt eksisterende kunder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram