Nexus 5 – derfor er den værd at købe

Web-TV: Nexus 5 med Android 4.4 KitKat er en smartphone som du absolut bør overveje. Se her hvorfor.

LG Nexus 5

LG Nexus 5 (Foto: John G. Pedersen)

Den kan ikke siges nok. Nexus 5 er den hidtil bedste smartphone i Nexus-serien. Samspillet mellem en god hardware, og styresystemet Android 4.4 KitKat, gør Nexus 5 til en næsten fuldkommen oplevelse.

Desværre er alt i telefonen ikke helt i vinkel, men det er nu alligevel en virkelig god Android-model, der bestemt er værd at bruge sine penge på.

Selvom skærmen er fem tommer stor, betyder det ikke det er en kluntet telefon, der ikke passer i lommen. Nexus 5 er med sine 8.59 mm den hidtil tyndeste Nexus-telefon, og dens gummiagtige overflade på bagsiden og siderne, betyder et sikkert greb.

Google har i Android 4.4 KitKat fjernet ordene ”SMS” og ”beskeder” fra systemet. Nu skal vi lære, at dette ligger under Hangouts, som i øvrigt håndterer beskeder på en fin måde. Hvis du anvender Google+, vil du have både SMS’er og chatsamtaler fra plus-universet i samme applikation.

Læs: Kæmpetest af Nexus 5

Se testen af Nexus 5

Smileys og opkaldsnyheder

Telefonen har et godt tastatur, med både danske karakterer og ordbog, men som noget helt nyt er Emoji smileys og symboler, nu en medfødt detalje direkte i systemet.

Google har også tilføjet den egenskab, at telefonnumre der ikke er i kontaktlisten, automatisk slås op på nettet, så i mange tilfælde, vil Nexus 5 vise hvem der ringer, selvom du ikke kender vedkommende.

Nexus 5 er stabil i driften, men kameraet på 8 megapixels, tager ikke fantastiske fotos. Det kan bedst beskrives som gennemsnitlige, til den gode side.

Batteriet har en fornuftig størrelse, men jeg er ikke imponeret over, hvor meget driftstid telefonen formår at levere – eller skulle man sige hvor lidt?.

På de gode dage ligger jeg på 16-17 timers drift, mens de dårlige er helt nede på 12-15 timer. Her er LG G2 et meget bedre køb, da den nærmest er umulig at tale ihjel.

LG G2 – test af LGs topkarakter-model

God men ikke perfekt

Nexus 5 har flere gode end dårlige sider, men du bør vide, at hukommelsen på 16 GB ikke kan udvides, og som nævnt, bruger den utroligt meget strøm.

Samtalekvaliteten er godkendt, men højtaleren der benyttes til musik eller speakerphone, er ikke af særlig god kvalitet. Sat på spidsen: Nexus 5 er hverken en kamera- eller musiktelefon.

LG opdaterer topmodellen G2 til Android KitKat

Jeg kan sagtens anbefale dig, at købe Nexus 5. Det ER en forrygende god smartphone som LG og Google har produceret. Og den rene Android-oplevelse, hvor det kun er Google der har pillet i koden, gør bare, at man har en clean og ustresset mobiloplevelse.

Nexus 5 får 5 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Det mest stillede spørgsmål jeg har fået til Nexus 5 er, om man skal købe den eller LG G2. Kort sagt. G2 er en telefon til 6 ud af 6 stjerner, og telefonen du skal vælge, hvis du vil have det gode kamera, og en gennemført superoplevelse på Android, hvor der er flere detaljer og forbedringer i systemet. Nexus 5 vælger du, hvis du går efter en mere enkelt og rendyrket Android-oplevelse.

Baggrund: Wikipedia om Nexus 5

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram