Nexus 5 – derfor er den værd at købe

8

Web-TV: Nexus 5 med Android 4.4 KitKat er en smartphone som du absolut bør overveje. Se her hvorfor.

LG Nexus 5
LG Nexus 5 (Foto: John G. Pedersen)

Den kan ikke siges nok. Nexus 5 er den hidtil bedste smartphone i Nexus-serien. Samspillet mellem en god hardware, og styresystemet Android 4.4 KitKat, gør Nexus 5 til en næsten fuldkommen oplevelse.

Desværre er alt i telefonen ikke helt i vinkel, men det er nu alligevel en virkelig god Android-model, der bestemt er værd at bruge sine penge på.

Selvom skærmen er fem tommer stor, betyder det ikke det er en kluntet telefon, der ikke passer i lommen. Nexus 5 er med sine 8.59 mm den hidtil tyndeste Nexus-telefon, og dens gummiagtige overflade på bagsiden og siderne, betyder et sikkert greb.

Google har i Android 4.4 KitKat fjernet ordene ”SMS” og ”beskeder” fra systemet. Nu skal vi lære, at dette ligger under Hangouts, som i øvrigt håndterer beskeder på en fin måde. Hvis du anvender Google+, vil du have både SMS’er og chatsamtaler fra plus-universet i samme applikation.

Læs: Kæmpetest af Nexus 5

Se testen af Nexus 5

Smileys og opkaldsnyheder

Telefonen har et godt tastatur, med både danske karakterer og ordbog, men som noget helt nyt er Emoji smileys og symboler, nu en medfødt detalje direkte i systemet.

Google har også tilføjet den egenskab, at telefonnumre der ikke er i kontaktlisten, automatisk slås op på nettet, så i mange tilfælde, vil Nexus 5 vise hvem der ringer, selvom du ikke kender vedkommende.

Nexus 5 er stabil i driften, men kameraet på 8 megapixels, tager ikke fantastiske fotos. Det kan bedst beskrives som gennemsnitlige, til den gode side.

Batteriet har en fornuftig størrelse, men jeg er ikke imponeret over, hvor meget driftstid telefonen formår at levere – eller skulle man sige hvor lidt?.

På de gode dage ligger jeg på 16-17 timers drift, mens de dårlige er helt nede på 12-15 timer. Her er LG G2 et meget bedre køb, da den nærmest er umulig at tale ihjel.

LG G2 – test af LGs topkarakter-model

God men ikke perfekt

Nexus 5 har flere gode end dårlige sider, men du bør vide, at hukommelsen på 16 GB ikke kan udvides, og som nævnt, bruger den utroligt meget strøm.

Samtalekvaliteten er godkendt, men højtaleren der benyttes til musik eller speakerphone, er ikke af særlig god kvalitet. Sat på spidsen: Nexus 5 er hverken en kamera- eller musiktelefon.

LG opdaterer topmodellen G2 til Android KitKat

Jeg kan sagtens anbefale dig, at købe Nexus 5. Det ER en forrygende god smartphone som LG og Google har produceret. Og den rene Android-oplevelse, hvor det kun er Google der har pillet i koden, gør bare, at man har en clean og ustresset mobiloplevelse.

Nexus 5 får 5 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Det mest stillede spørgsmål jeg har fået til Nexus 5 er, om man skal købe den eller LG G2. Kort sagt. G2 er en telefon til 6 ud af 6 stjerner, og telefonen du skal vælge, hvis du vil have det gode kamera, og en gennemført superoplevelse på Android, hvor der er flere detaljer og forbedringer i systemet. Nexus 5 vælger du, hvis du går efter en mere enkelt og rendyrket Android-oplevelse.

Baggrund: Wikipedia om Nexus 5

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer