Mobiljulegaven 2013 er en iPhone

Du behøver ikke åbne julegaven, for at vide hvad den indeholder, hvis du har ønsket dig en telefon. Vi har åbnet pakken for dig.

iPhone 5S

iPhone 5S (Foto: Apple)

Når danskerne juleaften med stor spænding åbner pakkerne under træet, behøver de ikke flå papiret af, for at vide hvad der gemmer sig i kassen. I hvert fald ikke hvis ønsket har været en smartphone.

Efter alt sandsynlighed er årets mobiljulegave 2013 en iPhone. Det viser en opgørelse som MereMobil.dk har lavet, ud fra en rundspørge blandt de fire største teleselskaber.

Telenor, Telia, 3 og TDC oplyser ud fra deres aktuelle salgstal og fremskrivninger af tallene, at iPhone uden tvivl er danskernes foretrukne smartphone til jul. Apples telefon indtager ikke kun en enkelt plads i opgørelsen, men flere.

Hos TDC sidder Apple på halvdelen af pladserne i top 10. Ved de øvrige selskaber ses samme tendens.

Det er iPhone 5S der sælger bedst, mens iPhone 5C ligger knapt så højt.

Test: iPhone 5S er mere af det samme

Samsung på andenpladsen

Når støvet fra kunderne, der forlader butikken, med en iPhone under armen har lagt sig, kommer Samsung til syne. Hovedparten af de øvrige hitlistepladser udgøres af forskellige modeller, fra den koreanske producent.

Samsung Galaxy S4 og S4 Mini kan også befinde sig i julegaven, men den nye phablet Samsung Galaxy Note 3 sælger også godt. TDC har lavprismodellen Galaxy Trend, som en af de mest foretrukne modeller blandt kunderne i december.

Læs minitest af Samsung Galaxy Note 3

Blandt de øvrige producenters produkter sælger LG G2, Nexus 5, HTC One og Sony Xperia Z1 fornuftigt.

Test: Nexus 5 er en fremragende Android-telefon

Smartphones dominerer markedet

De gammeldags telefoner med taster og en lille skærm, er efterhånden presset helt ud af markedet. Tal fra analysefirmaet GFK, som MereMobil.dk er kommet i besiddelse af viser, at kun 16 procent af de solgte telefoner i september 2013 var almindelige telefoner.

I samme måned 2012 udgjorde de disse mobiler 25 procent af de solgte enheder.

Der er umiddelbart ikke noget der tyder på, at udviklingen vender. Ifølge tal fra Gartner overhalede smartphones de såkaldte featurephones, i først halvdel af 2013, hvor smartphone-salget på verdensplan udgjorde 51.8 procent.

Mere til historien

Sidste år var det bøger, som var det største julegavehit, hvis man ser på gaver ”over-all”. Kigger man ned på forskellige vare- og målgrupper, så var det i elektronikkens verden særligt Apple TV, som var eftertragtet blandt mange.

Hos de yngre forbrugere, mellem 18-24 år, var smartphonen også kommet i top 10 for første gang, mens de ældre mellem 55-64 år foretrak tablets. Det viste analysebureauet Deloittes juleanalyse 2012.

Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Touch ID vender ikke tilbage til iPhone

RYGTE: Det lader til, at Touch ID ikke vender tilbage til iPhone i hvert fald ikke, som vi kender den.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Apple Vision Pro kommer til marts

RYGTE: Det ventes at Apple Vision Pro er klar til marts 2024.

(mere…)
Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram