Mobiljulegaven 2013 er en iPhone

Du behøver ikke åbne julegaven, for at vide hvad den indeholder, hvis du har ønsket dig en telefon. Vi har åbnet pakken for dig.

iPhone 5S

iPhone 5S (Foto: Apple)

Når danskerne juleaften med stor spænding åbner pakkerne under træet, behøver de ikke flå papiret af, for at vide hvad der gemmer sig i kassen. I hvert fald ikke hvis ønsket har været en smartphone.

Efter alt sandsynlighed er årets mobiljulegave 2013 en iPhone. Det viser en opgørelse som MereMobil.dk har lavet, ud fra en rundspørge blandt de fire største teleselskaber.

Telenor, Telia, 3 og TDC oplyser ud fra deres aktuelle salgstal og fremskrivninger af tallene, at iPhone uden tvivl er danskernes foretrukne smartphone til jul. Apples telefon indtager ikke kun en enkelt plads i opgørelsen, men flere.

Hos TDC sidder Apple på halvdelen af pladserne i top 10. Ved de øvrige selskaber ses samme tendens.

Det er iPhone 5S der sælger bedst, mens iPhone 5C ligger knapt så højt.

Test: iPhone 5S er mere af det samme

Samsung på andenpladsen

Når støvet fra kunderne, der forlader butikken, med en iPhone under armen har lagt sig, kommer Samsung til syne. Hovedparten af de øvrige hitlistepladser udgøres af forskellige modeller, fra den koreanske producent.

Samsung Galaxy S4 og S4 Mini kan også befinde sig i julegaven, men den nye phablet Samsung Galaxy Note 3 sælger også godt. TDC har lavprismodellen Galaxy Trend, som en af de mest foretrukne modeller blandt kunderne i december.

Læs minitest af Samsung Galaxy Note 3

Blandt de øvrige producenters produkter sælger LG G2, Nexus 5, HTC One og Sony Xperia Z1 fornuftigt.

Test: Nexus 5 er en fremragende Android-telefon

Smartphones dominerer markedet

De gammeldags telefoner med taster og en lille skærm, er efterhånden presset helt ud af markedet. Tal fra analysefirmaet GFK, som MereMobil.dk er kommet i besiddelse af viser, at kun 16 procent af de solgte telefoner i september 2013 var almindelige telefoner.

I samme måned 2012 udgjorde de disse mobiler 25 procent af de solgte enheder.

Der er umiddelbart ikke noget der tyder på, at udviklingen vender. Ifølge tal fra Gartner overhalede smartphones de såkaldte featurephones, i først halvdel af 2013, hvor smartphone-salget på verdensplan udgjorde 51.8 procent.

Mere til historien

Sidste år var det bøger, som var det største julegavehit, hvis man ser på gaver ”over-all”. Kigger man ned på forskellige vare- og målgrupper, så var det i elektronikkens verden særligt Apple TV, som var eftertragtet blandt mange.

Hos de yngre forbrugere, mellem 18-24 år, var smartphonen også kommet i top 10 for første gang, mens de ældre mellem 55-64 år foretrak tablets. Det viste analysebureauet Deloittes juleanalyse 2012.

iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Smartphone-markedet fortsætter vækst

Ifølge analysefirmaet Canalys, så fortsætter væksten på smartphone-markedet for tredje kvartal i træk.

(mere…)
HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram