Kvinderne dominerer på Facebook mænd er på LinkedIn

Danskerne elsker Facebook, og det er klart det foretrukne sociale medie, men faktisk er det kvinderne der dominerer det sociale liv på nettet, viser en ny undersøgelse.

Facebook Logo

Facebook Logo

Danskerne har for alvor taget de sociale netværk til sig, og særligt Facebook er blevet en del af danskernes hverdag. En ny undersøgelse, som er foretaget af Epinion for Microsoft Danmark viser, at det særligt er de danske kvinder, der dominerer på Facebook og Instagram.

Det er næsten otte ud af ti danske kvinder, som har en Facebook-profil, mens det faktisk kun er gældende for lidt over seks ud af ti mænd. Kigger man på Instagram, så er forskellen endnu større, her har dobbelt så mange kvinder end mænd en profil.

- Brug Facebook uden GPS-tagging

Denne dominans på Facebook og Instagram kommer ikke som en overraskelse for it-entreprenør og forfatter Natasha Friis Saxberg.

- ”Når det kommer til teknologi, er kvinder og mænd grundlæggende forskellige. Kvinder er meget drevet af det sociale. Udover, at teknologien på en eller anden måde skal have et formål og gøre livet nemmere, så skal den appellere til kvindernes sociale gen. Netop Instagram og Facebook handler om at holde sig ajour med, hvad der sker i netværket og er gode værktøjer til at følge med i hinandens liv,” lyder det fra Natasha Friis Saxberg.

Mens kvinderne dominerer på Facebook og Instagram, så er mændene overrepræsenteret på LinkedIn og Twitter, hvor tre ud af ti mænd har en LinkedIn-profil, mod kun to ud af ti kvinder. Twitter er i den grad mere tiltalende for mændene, hvor knap dobbelt så mange mænd som kvinder har oprettet en profil.

Dette passer også med billedet af, at mænd grundlæggende er mere informationsdrevne og søger mere efter nyheder og information end efter ”socialt nærvær”.

Du kan også følge MereMobil.dk på de sociale netværk. Læs nærmere om hvor og hvordan her.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget for Microsoft Danmark af Radius Kommunikation via Epinions Danmarkspanel. I perioden 9. oktober til den 16. oktober 2013 blev der i alt indsamlet 999 interviews. Analysen er udført blandt danskere i alderen 18-75 år.

Mere til historien

Undersøgelsen viser også, at Googles sociale netværk, Google+, er nogenlunde lige repræsenteret og appellerer lige meget til begge køn. I alt benytter 48 procent af danskerne sig af Google+, men om alle er aktive på Google+, som socialt netværk, eller ”kun” har en profil for at kunne bruge Android-smartphones, YouTube-konti m.v. meldes der ikke noget om i undersøgelsen.

Læs også Apple har købt Twitter-analysefirma

Googles robot vil læse dine mails

Googles chatrobot Bard får adgang til alt – selv hvor de mest personlige oplysninger er.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Du skal snart betale for X (Twitter)

Elon Musk vil forsøge at gøre X (tidligere Twitter) til et sted for abonnenter. Brugerne skal betale for at bruge platformen.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Google Pixel 8 vist frem på officiel video

Google har haft stor succes med sidste års Pixel 7-serie. Nu nærmer Pixel 8-serien. Se den på en officiel video.

(mere…)
Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram