Android 4.4.1 med kamerafix på vej til Nexus 5

Nexus 5 bliver snart opdateret til Android 4.4.1, der inkluderer fejlrettelser til kameraet.

LG Nexus 5

LG Nexus 5 får forbedret kameraet med ny opdatering
(Foto: John G. Pedersen)

Nexus 5 er en fremragende Android-smartphone, den hidtil bedste i Nexus-serien, men som vi beskrev i vores store Nexus 5-anmeldelse, så har kameraet nogle udfordringer.

Det kan være vanskeligt, at tage rigtigt gode billeder, da telefonen nogle gange er langsom om at fange fokus – særligt når mørket falder på. Vi opdagede også, at hvidbalancen heller ikke var helt så præcis, som man kunne forvente.

Google har tilsyneladende også fået øje på disse problemstillinger. The Verge skriver, at en opdatering til Android 4.4.1 er på vej ud til Nexus 5 i kommende dage.

Android 4.4.1 måske allerede på vej

Den nye udgave skulle løse problemerne omkring kameradelen, så den efterfølgende vil fungere betydeligt bedre.

Billederne fra Nexus 5 vil have mere livlige farver og en smule bedre kontrast, og så skulle det være slut med flere forsøg, for at få telefonen til at sætte fokus rigtigt.

Web-TV: Se testen af Nexus 5

Hvornår opdateringen når ud til de Nexus-telefoner, som er solgt i Danmark ved vi ikke, men skriv meget gerne en kommentar i feltet herunder, eller kontakt os, hvis du pludselig ser den på din telefon.

Mere til historien

Det er LG der har produceret både Nexus 4 og Nexus 5. Den første Nexus-telefon hed Nexus One. Her var det HTC der stod bag hardwaren.


Læs også

Over halvdelen af Android-brugerne har Jelly Bean


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.