Vilde mobilhastigheder og lavere priser på vej

1

Mobildata via 4G går hurtigt. Men i fremtiden kommer der endnu mere fart på og priserne vil falde.

4G er buzzwordet når mobilkunderne går ind i teleforretningerne, men selvom 20-50 mbit/s direkte på smartphonen er hverdag for mange brugere, bliver fremtiden endnu vildere. På både hastigheder og priser vil der ske meget.

Fiber, hastighed, netværkDe nye mobilnet anslås at give en årlig effektivitets-forbedring hos teleoperatørerne på 20-30 procent, i forhold til hvad det koster at levere ydelserne til forbrugerne.

– ”Kunderne får adgang til rå mænger af billig datakommunikation og meget høje hastigheder. Udfordringen fra mobiloperatørernes side er, at vi vil se en fortsat faldende prisudvikling. Det er faktisk lige før at prisfaldet bliver så stort, at væksten i dataforbruget, selvom det er enormt, ikke kan kompensere for de faldende priser. Omsætningen i branchen kan således blive mindre, hvis ikke der kommer nye ting til,” siger den danske IT-guru Preben Mejer til teknologimagasinet MereMobil.dk.

Historisk har det vist sig, at kunderne anvender den hastighed der er adgang til, hvad enten det så er 1 eller 100 mbit/s.

10 ting du ikke vidste om 4G

På 4G med en hastighed på 20 mbit/s tager det omkring 20 minutter at downloade en HD film på 5 GB. I en ikke så fjern fremtid kan en HD-film overføres til smartphonen, på få minutter.

Teknologimagasinet MereMobil kan lyttes på www.meremobil.dk/podcast

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer