Vilde mobilhastigheder og lavere priser på vej

Mobildata via 4G går hurtigt. Men i fremtiden kommer der endnu mere fart på og priserne vil falde.

4G er buzzwordet når mobilkunderne går ind i teleforretningerne, men selvom 20-50 mbit/s direkte på smartphonen er hverdag for mange brugere, bliver fremtiden endnu vildere. På både hastigheder og priser vil der ske meget.

Fiber, hastighed, netværkDe nye mobilnet anslås at give en årlig effektivitets-forbedring hos teleoperatørerne på 20-30 procent, i forhold til hvad det koster at levere ydelserne til forbrugerne.

– ”Kunderne får adgang til rå mænger af billig datakommunikation og meget høje hastigheder. Udfordringen fra mobiloperatørernes side er, at vi vil se en fortsat faldende prisudvikling. Det er faktisk lige før at prisfaldet bliver så stort, at væksten i dataforbruget, selvom det er enormt, ikke kan kompensere for de faldende priser. Omsætningen i branchen kan således blive mindre, hvis ikke der kommer nye ting til,” siger den danske IT-guru Preben Mejer til teknologimagasinet MereMobil.dk.

Historisk har det vist sig, at kunderne anvender den hastighed der er adgang til, hvad enten det så er 1 eller 100 mbit/s.

10 ting du ikke vidste om 4G

På 4G med en hastighed på 20 mbit/s tager det omkring 20 minutter at downloade en HD film på 5 GB. I en ikke så fjern fremtid kan en HD-film overføres til smartphonen, på få minutter.

Teknologimagasinet MereMobil kan lyttes på www.meremobil.dk/podcast

5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Internet uden gravearbejde og teknikker frister mig

BLOG: Jeg skal have ny internetforbindelse. Fiber er dyrt og ustabilt, mens xDSL og kabel-tv internet ikke er muligt. Mobilt bredbånd frister mig.

(mere…)
400.000 mobilbrugere kan have problemer med dækningen

Dårlig mobildækning kan plage op mod 400.000 mobilejere i Danmark. Årsagen er blandt andet, at de har en forældet telefon.

(mere…)
3 lancerer 5G i 2020 – og andre store nyheder

3G er på vej ud. 5G er på vej ind. 200 nye mobilmaster skal give 3s kunder bedre mobildækning i 2020. Læs her om 3s netværksplaner i 2020.

(mere…)
Lukning af 3G-nettet testes i praksis

Teleselskabet 3 afprøver lige nu om 4G LTE kan erstatte det aldrende 3G-mobilnetværk. 3G lukkes ikke permanent foreløbigt.

(mere…)
Huawei er klar med fremtidens 5G-chipset

Huaweis nye 5G NR chipset Balong 5000 skal levere 5G i Huaweis smartphones og routere. Læs om fremtidens 5G-chip her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram