Smartphones kommer stadig i 3G og 4G-udgaver

0

4G bliver ikke endnu standarden i alle nye smartphones. Der vil fortsat komme 3G og 4G-udgaver af de samme produkter.

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4 blev født med 4G fra starten.

Da Samsung i 2012 lancerede Galaxy S III var det i en version, der kun fungerede på 2G og 3G-nettene. Senere på året fulgte Samsung op med en 4G-version af den samme smartphone.

Forbrugerne skal ikke regne med, at det er sidste gang, at en producent sender to udgaver af samme telefon på gaden, og der går et stykke tid, inden alle enheder har 4G

– ”Jeg tror vi fortsat i en periode vil se at der lanceres 3G og 4G produkter side om side. 4G vil typisk komme som standard i high-end produkter, mens 3G vil være standarden for de billigere telefoner. I Samsung vil vi på udvalgte modeller tilbyde både en 3G og 4G-variant,” fortæller Samsungs danske landechef Claus Holm i teknologimagasinet MereMobil, der udkommer som podcast.

Lyt: Podcast #01 – Her er fremtiden for 4G

Ud over valgfrihed for kunderne er der også økonomi bag.

– ”I en smartphone til f.eks. 699 kroner er det ikke muligt inden for den pris, at integrere 4G. Det hænger sammen med, at 4G-chippen er dyrere at implementere end 3G. Årsagen er blandt andet, at der fortsat produceres langt flere 3G-chipsets hvilket presser prisen ned,” forklarer Claus Holm.

10 ting du ikke vidste om 4G

Samsung Galaxy S4, der kom i foråret 2013, var født med både 2G, 3G og 4G LTE.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer