Nyt podcast-magasin om teknologi på vej

14

Et nyt podcast starter i Danmark. Teknologi omkring mobiler og tablets er omdrejningspunktet.

I Danmark har vi ikke mange lydpodcasts, måske fordi podcast som platform ikke rigtigt er slået igennem. I en kommerciel sammenhæng er der heller ikke ligefem hundrendetusinde af lyttere i det, og derfor heller ikke de store penge. Så selvom mange måske gerne ville skabe podcasts inden for forskellige emner, bliver det sjældent til det store, sandsynligvis fordi det ikke kan betale sig.

En af dem der forsøgte var radiomanden Palle Bo, der i dag udvikler radiokampagner via sit firma Radioguru. Sammen med kollegaen og vennen Tuka producerede han omkring 50 episoder af Panikknappen, der udover godt humør også formåede at få flere kendte til at deltage i et radioprogram, der ikke var i radioen. Men arbejdsbyrden blev for stor og Panikknappen stoppede – tid og økonomi kunne ikke forenes. Palle Bo er dog stadig podcaster, men i et andet format, og nu med radioreklame som emne.

Podcast
Podcasten MereMobil lanceres snart.

Alt nyt skal finde sine veje, og der er heldigvis også succeshistorier derude. Trendsonline podcaster om iværksætteri, Ib Potter fortæller i Pottercut om online markedsføring og så skal vi ikke glemme Karin Høgh, der i Podjournalen taler om netop podcast. Hun betegnes også som “mother of podcasts” i Danmark.

Dertil kommer almindelige radioprogrammer fra DR 1 og Radio 24 Syv, der også er tilgængelige i podcast-udgaver på nettet.

Arbejder på tech-podcast

Før alt det her med mobiltelefoner stod jeg vel omkring 15 år i et radiostudie, og efter en del års fravær, fik jeg lyst til at vende tilbage til mediet igen. Derfor besluttede jeg i slutningen af 2012, at der skulle arbejdes på, at skabe et program, der kunne forene mobilbranchen med mit behov for at producere noget der minder om radio. Forud for dette havde jeg læst Karin Høghs bog “Medier der holder, strategisk lyd og videopodcasting“, for at blive klogere på podcast-begrebet.

Det hele tog fart efter en samtale med Karin, der kort fortalt, blot opfordrede mig til at komme i gang. Heldigvis er podcast-folket ikke så hemmelighedsfulde med deres fremgangsmåder, så også Ib Potter fik lov til at dele ud af sine erfaringer. I øvrigt, tusinde tak for jeres inputs.

Nu er status så, at jeg er i gang med at planlægge “Teknologimagasinet MereMobil”, der snart går i luften.

Hvad indeholder podcasten?

MereMobil som podcast bliver et program på mellem 40 og 45 minutter, der skal udkomme hver anden uge. Jeg vil behandle emner, som vedrører smartphones, tablets og bærbare enheder – direkte såvel som indirekte. Altså ikke bare bits and bytes, men også hvordan vi bruger vores enheder nu og i fremtiden – og hvad vi bruger dem til.

Det vil være emner som jeg selv er nysgerrig på, at vide mere om – men jeg håber også, at dem der lytter med, vil komme med idéer.

Blandt de gæster jeg allerede har aftaler med er IT-guruen Preben Meyer, teleanalytiker John Strand, DJ- og musikekspert Dan Rachlin, Lau Højen fra Carpark North, topchef i Samsung Danmark Claus Holm og mange andre.

Jeg vil snart bringe mere om lanceringsdato, hvordan du kan lytte osv. Jeg vil selvfølgelig gerne have mange lyttere, men allerhelst vil jeg have trofaste og engagerede lyttere. Podcasten producerer jeg primært fordi jeg har lyst, og fordi det er sjovt. Giver det økonomisk afkast på længere sigt er det en bonus.

Jeg håber du vil lytte med – lige nu kan du lytte til en forpremiere. Følg dette link.

John G.

 

Få besked når podcasten begynder

Udfyld formularen på linket herunder hvis du vil have besked som den første, når vi begynder at podcaste MereMobil.

Subscribe to our newsletter

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer