Moto Z2 Force test – den holdbare smartphone

MINITEST: Træt af mobilskærme der knækker? Så skal du have Moto Z2 Force – en topmodel med Qualcomm’s Snapdragon 835 processor og 6 GB RAM.

Moto Z2 Force test

Moto Z2 Force (Foto: Motorola / Lenovo)

Motorola gør mere og mere væsen af sig, og med Moto Z2 Force har de nu en reelt topmodel i den aktuelle portefølje. I Danmark er vi tilmeld så heldige, at få den store udgave af Z2 Force på markedet. Det vil sige 6 GB RAM fremfor 4 GB RAM, som er det der findes på standardudgaven.

Selvom din sidste erindring med Motorola måske er klaptelefoner, så skal du ikke klikke videre. Nej, vi vil anbefale dig, at du læser resten af denne anmeldelse. Motorola-telefonerne er nemlig topmoderne og utrolig spændende. På mange måder kommer Motorola med et friskt pust.

Som på topmodellerne HTC U11 og Sony Xperia XZ Premium får du den nyeste processor-hardware: Snapdragon 835 fra Qualcomm. Det er en hidsig sag.

Når benchmarktallene måles med henholdsvis Antutu og 3D Mark scorer Moto Z2 Force 162.748 og 3.686 point. Til sammenligning er processor- og grafikydelsen på niveau med Huawei Mate 10 Pro. Tallene for denne er 176.893 og 2.942 point.

Også brugeroplevelsen på telefonen er i top. Den næsten rene Android (7.1.1) med kun få Motorola-ændringer flyver derudaf. Det samme gør selv de tunge apps og netsurf i Chromebrowseren.

Nøglepecifikationer på Moto Z2 Force

  • Skærm: 5.5 tommer AMOLED-skærm (opløsning 2.560 x 1.440 pixels)
  • Styresystem: Android 7.1.1 Nougat
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 835 (octa-core 2.35 GHz)
  • RAM: 6 GB RAM
  • Hukommelse: 64 (understøtter microSD-kort + dual-SIM)
  • Dualkamera: 12 megapixels
  • Batteri: 2.730 mAh

Flot skærm der holder til meget mere

Du får en 5,5 tommer AMOLED-skærm, der står rigtigt flot. Opløsningen er hele 2.560 x 1.440 pixels, hvilket får Moto Z2 Force til at minde vældig meget om konkurrenternes topprodukter. Men Motorola-telefonen har én MEGET stor forskel.

Skærmen har ikke en glasoverflade. Den er derimod i plastik. Glas giver en større premium følelse, men plastik holder bedre. Skærmen på Motorola Moto Z2 Force er nærmest umulig at slå i stykker. Klask den hårdt ned i bordet, eller tab den på gulvet, og den holder stadig.

Ulempen ved plastik er, at det er meget lettere at ridse, men med de hårde knubs. Ja, der holder den altså til meget mere.

Hvis du er træt af mobilskærme, der hele tiden går i stykker, så er Moto Z2 Force et godt bud.

Skærmbilleder fra Moto Z2 Force

Anonym men alligevel sin egen

Moto Z2 Force (Foto: Motorola / Lenovo)

Moto Z2 Force (Foto: Motorola / Lenovo)

Designet af telefonen er relativt anonymt, og lidt til retro-siden. Den nu brede bagside og siderne giver et godt greb. Motorola Moto Z2 Force falder hverken ned af bordet, eller tabes når du fumler. Dette forhindrer ”modhagerne”.

Jeg synes ikke telefonen er nær så flot, som det konkurrenterne har på programmet, men jeg medgiver, at den alligevel er helt sin egen. Og design på telefoner er en smagssag.

Særligt Moto-logoet på bagsiden og de to kameralinser, der sidder i midten af en cirkel, fuldender det særlig designudtryk, der får telefonen til at så ud fra sine konkurrenter.

Udvid telefonen med ’mods’

Moto Z2 Force understøtter de såkaldte ”Moto Mods”. Det er udvidelser, der klikkes på bagsiden, som udvider funktionaliteten. Er her tre eksempler på mulighederne for mods.

Moto Gamepad

Telefonen sættes i en holder med rigtige betjeningsknapper til spil. Gamepad indeholder også et batteri på 1.035 mAh, så mobilen ikke drænes for strøm, mens der spilles på telefonen.

Pris: 699 kroner

JBL Soundboost 2

En kraftig højtaler der forvandler telefonen til lille effektiv musikafspiller. Oplagt i eksempelvis køkken eller badeværelse. JBL Soundboost 2 lyder overraskende godt.

Pris: 699 kroner

Moto Turbopower Pack

Udvider telefonen med 3.490 mAh batteri-kapacitet samt 15 watt lade output. Det er nok den ultimative powerbank.

Pris: 499 kroner

Derudover fås også en ny bagside, der giver mulighed for trådløs opladning, et Moto 360 graders kamera og en kæmpe kameraudvidelse fra Hasselblad. Denne har 10x optisk zoom og optisk billedstabilisator. Og til hotelværelset kan du købe Instashare projektoren, der sparker Netflix op i 80 tommer.

Min første tanke var, at jeg ikke kunne se idéen med Moto Mods. Umiddelbart var jeg ikke parat til at betale ekstra for dem. Men efter at have arbejdet med Motorolas telefoner et stykke tid, kan jeg alligevel godt se mig selv i universet. Købte jeg telefonen, ville jeg uden tvivl købe Moto Turbopower Pack. Strøm kan man aldrig få nok af, og en samlet batterikapacitet på 6.220 mAh er absolut tiltalende.

I øvrigt er telefonens batterilevetid virkelig god (og lang) som på andre af Motorolas produkter.

Motorola skal have stor ros for mods-designet, der er genialt. Mods fastholdes af magneter. Dermed er de lette at montere og afmontere uden besvær og slid.

Fornuftige billeder

Mobilkameraer er blevet fantastisk gode de seneste to år, hvilket har sat niveauet rigtigt højt. Dual-kameraet i Moto Z2 Force er på 12 megapixels, og der benyttes samme principteknologi som i Huaweis telefoner.

Det ene kamera er monokrom (sort/hvid), hvilket særligt bruges til at indfange flere detaljer og bidrage til dybde i portrætfotos. Det andet er et almindeligt farvekamera.

Billederne er fornuftige og rimelige, men ikke helt på niveau med hvad konkurrenterne aktuelt leverer. Du kan sagtens tage gode billeder, men det er bare ikke telefonen du vælger, hvis du forventer det ypperste inden for mobilfotografi netop nu.

Da jeg tog et par billeder af vores små maskotter, ved lav belysning, bemærkede jeg en del billedstøj, samt at fotolyset nærmest ikke nåede hen til motivet, selvom afstanden var relativ kort. Dette er ikke et fænomen jeg normalt støder på.

Billeder taget med Moto Z2 Force

Konklusion: Holdbar, hurtig men alt for dyr

Motorola producerer rigtigt gode produkter, hvilket de seneste anmeldelser vidner om, men denne gang falder kæden af.

TEST: Moto Z2 Play – markedets bedste batteritid

Motorola er stadig et nyt varemærke (i nyere tid) og derfor skriger prissætningen til himlen. Motorolas markedsposition IKKE til, at man kan forsvare en prissætning på 6.000 kroner uden abonnement.

Moto Z2 Force har mange positive sider, men til prisen omkring 6.000 kroner, ifølge Sponseret link Pricerunner, vil mange nok foretrække en telefon fra Sony, Samsung, HTC eller Huawei. Særligt indtil Motorola har vundet større indpas på det danske marked. Vi danskere kan trods alt godt lide de mere “sikre” valg.

Prissætningen er også den primære årsag til, at jeg kun rammer fire stjerner. Jeg vil gerne understrege, at Moto Z2 Force ER en god smartphone, der på mange punkter følger fint med konkurrenterne. Den er bare, i forhold til markedet, alt for dyr.

Fordele og ulemper

Fordele

  • Utrolig holdbar skærm
  • Lang batteritid
  • Godt greb omkring telefonen

Ulemper

  • Kameraet er ikke på niveau med konkurrenterne i prisklassen
  • Plastikoverfladen på skærmen ridses let
  • Prissætningen er for høj

Mere til historien

Moto Z2 Force kører lige nu Android 7.1.1 Nougat (sikkerhedsniveau 1. august 2017). Motorola har lovet en opdatering til Android 8.0 Oreo, men endnu ikke meldt en dato ud.

Moto Z2 Force
Motorola har lanceret nye budgetvenlige smartphones

Moto G Power 5G og Moto G 5G er de to nye budgetvenlige smartphones fra Motorola, som byder på store opgraderinger.

(mere…)
M3 MacBook Air test | en lækker lille opgradering

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Xiaomi 14 test | Fejler på vigtige punkter

TEST: Overvejer du at købe Xiaomi 14, skal du først læse min Xiaomi 14 test, så du er oplyst om fordele og ulemper.

(mere…)
Nu skal Motorola-telefoner være stærkere

Et nyt tiltag skal gøre alle nye smartphones fra Motorola mere holdbare.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram