Ingen mobil i timerne giver højere karakter

Ny forskning viser, at studerende lærer 10-20 procent mindre, hvis de forstyrres af deres mobil i undervisningen.

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen - både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Mobiltelefonen bruges flittigt i skolen – både i og uden for undervisningen (Foto: Undervisningsministeriets hjemmeside)

Det er de færreste mennesker, som kan sige sig fri for, at være bare lidt afhængige af deres smartphone. Vibrerer den eller blinker den, så vil de fleste have svært ved, at lade være med at se hvem der vil noget. Og det er uanset om man er midt i en samtale, sidder i et møde eller undervisningen på skolen er i gang.

Selvom man hurtigt kan tjekke, hvem der skriver og hvad de skriver. så går det overraskende meget ud over koncentrationen, hukommelsen og indlæringen. Det skriver DR.dk.

Øget koncentration hos elever på mobilfrie skoler

Ny app klar til videregående uddannelsesinstitutioner

I et forsøg på, at hjælpe studerende er en ny app nu lanceret. Applikationen ”Hold” lanceres på alle videregående uddannelsesinstitutioner.

Applikationen belønner de studerende, som ikke benytter deres mobil på uddannelsesinstitutionen. De studerende kan optjene point, som kan benyttes til rabat på udvalgte produkter. Ingen mobilbrug i 20 minutter giver ét point.

Studerende forstyrres af SMS’er i undervisningen

Den amerikanske psykolog Bruce Henderson har sammenlignet flere videnskabelige forsøg, hvor man bevidst forstyrrer nogle studerende med få SMS’er i undervisningen. Efterfølgende har man testet deres indlæring i forhold til andre studerende, som ikke blev forstyrret.

Smartphonen gør hjernen aldrig logger ud

Konklusionen på dette er, at studerende lærer 10-20 procent mindre, hvis de forstyrres i undervisningen. Det svarer i en eksamenssituation til at gå 1-2 karaktertrin ned.

– ”Studerende bør være opmærksomme på, at selv nogle få kortvarige forstyrrelser af telefonen reducerer deres indlæring markant,” siger professor Bruce Henderson fra Western Carolina University.

Smartphone-afhængighed kan afsløres med ny app

Når vi multitasker, eller tror vi gør, så skifter hjernen bare hurtigt opmærksomheden mellem flere ting. Hjernens proces med at skifte opmærksomheden frem og tilbage går dog ud over vores samlede kognitive belastning – og dermed hukommelsen og indlæringen.

– ”Multitasking er kun muligt i et meget begrænset omfang, og både i og udenfor et undervisningslokale vil ens indlæring blive reduceret svarende til det omfang, som man forsøger at multitaske,” siger Bruce Henderson.

Mere til historien

Særligt de unge bruger meget tid med smartphonen. En ekspert advarer mod forbruget og giver fem råd mod smartphone afhængighed.

Disse smartphones er ikke kinesiske

GUIDE: Hvis du gerne vil kende til udvalget af smartphones uden for Kina, så har vi samlet en liste over smartphones, som ikke er kinesiske.

(mere…)
Vil forbyde mobiler i skoler og fritidshjem

Skolerne i Danmark skal være mobilfrie. Lovforslag fra regeringen er på vej.

(mere…)
Smartphonesalget: 4 års nedgang er slut

Smartphonesalget i Europa er gået nedad de seneste fire år.

(mere…)
Apple og Samsung taber terræn

Det globale smartphonemarked er i fremgang. Især premium-modeller står til et boost i salg.

(mere…)
Din smartphone i vinterkulden: 5 tips til at undgå skader

TIP: Smartphonen har det ikke godt i kulden. Du får her 5 tips til, hvordan du undgår skader på mobilen i det kolde vejr.

(mere…)
Ny teknologi oplader mobilen på under 5 minutter

Den nye ladeteknologi SuperSonic Charge fra Realme har vist, at en telefon kan lades fra 1-100 procent på 4,5 minut.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker teknologi – fra telefoner og tablets over smarthome og smartwatches til hjemmeelektronik og elbiler. Vi skriver nyheder, baggrundshistorier og guides, men udgiver også podcasts og videoer. Vores ambition er at være din foretrukne kilde til viden om en teknologi, der har afgørende betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram