Google Maps vil advare ved jernbaneoverskæringer

Google Maps vil indføre et advarselssystem, for at sikre trafikanter mod uheld ved jernbaneoverskæringer – måske også på vej til Apple Maps.

Igennem de seneste mange år, har et stort antal personer i Danmark været ramt af uheld og dødsulykker ved jernbaneoverskæringer.

Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)

Navigation i bilen med Google Maps på Samsung Galaxy Note 3 (Foto: MereMobil.dk)

Senest tilbage i januar måned mistede en kvinde livet ved en jernbaneoverskæring i Gråsten, dog ikke på grund af defekter i signalerne ved overskæringen, men på grund af uagtsomhed, ligesom det er sket mange gange før på og ved de danske jernbaner.

– DSB tilbyder gratis Wi-Fi og internet i flere tog

Der har derfor været stor fokus fra både politisk og Banedanmarks side om, at få tilført penge til at sikre og oplyse danske overskæringer.

Men nu kan der komme hjælp fra en uventet kant. Google Maps har i samarbejde med den amerikanske føderale jernbaneadministration, indgået en aftale om at advare trafikanter om jernbaneoverskæringer i deres korttjeneste, det skriver The New York Times.

Danmark endnu ikke med

Én af grundende til det bliver i USA man først ser denne implementering, kan have at gøre med det store antal overskæringer, der findes i de amerikanske stater.

I USA har man cirka 215.000 jernbaneoverskæringer, nogle af disse har over det seneste år, været impliceret i omkring 2.000 uheld. Heldigvis har man i USA siden 70’erne set en nedgang på antallet af uheld, men sidste år så man for første gang i mange år, en stigning i antallet af uheld.

Blandt andet det faktum har fået samarbejdet med Google Maps og den amerikanske jernbaneadministration, til at gå nye veje for at oplyse befolkningen om farerne ved færdsel på og omkring jernbanerne.

– Igen, igen loves der bedre internet og mobildækning i togene

Helt konkret betyder det at man i en nær fremtid vil opleve at Google Maps advare med både lyd og billede, når man nærmer sig en jernbaneoverskæring.

Om en sådan implementering i Google Maps vil finde vej til Danmark og andre lande er endnu usikkert. Men det er en interessant udvikling af Google Maps, der i fremtiden måske kan se andre typer advarselssystemer implementeret i deres applikation, eksempelvis ved ekstreme vejrsituationer.

Ifølge The New York Times har den amerikanske jernbaneadministration også henvendt sig til Apple, MapQuest, TomTom og Garmin, for at få indført samme sikkerhed i deres korttjenester.

Mere til historien

I Danmark var der i 2010 stadig 979 jernbaneoverskæringer i Danmark. 453 er usikrede og kun afmærket med et skilt, 526 er sikrede – 53 af dem med helbomme, 316 med halvbomme og 157 med advarselsanlæg, oplyser Banedanmark.

Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
Google Maps gør det nemmere at finde en ladestander til elbilen

Den nyeste version af Google Maps gør det lettere at finde frem til opladestandere til elbiler. Du kan endda søge ud fra ladeeffekt og stiktype.

(mere…)
Google Maps klar med brændstofbesparende ruter

En ny undersøgelse viser, at to ud af tre danskere gerne kører en omvej, hvis det betyder, at de kan spare på brændstoffet. Det kan Google Maps nu hjælpe med.

(mere…)
Google Maps giver elbiler den strømeffektive rute

Med en opdatering af Google Maps bliver det nemmere, at optimere brændstof eller strøm på sine ture.

(mere…)
Google Maps på vej med større opdatering

Google er på vej med en opdatering, som bringer forbedringer i Google Maps til Apple Watch, iPhone, CarPlay, Android og Android Auto.

(mere…)
Find vandreruter i Danmark på Google Maps

Dansk Vandrelaug har udvalgt 288 vandrestier rundt i det danske land, som netop har fundet vej til Google Maps. Se hvordan du finder vandreruter i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram