Smartphonen kommer ikke søndagen i hu

Smartphonen tjekkes 150 gange om dagen i gennemsnit, og søndag er den dag, hvor der er mest mobiltrafik. Det viser ny undersøgelse.

Widespace grafik fra undersøgelse

Widespace grafik fra undersøgelse

I gennemsnit tjekker vi vores smartphone 150 gange om dagen, og søndagen er den dag, hvor vi er mest aktive på vores smartphone. Det viser en ny europæiske undersøgelse, der er lavet af Widespace.

Undersøgelsen viser også, at det er meget forskelligt, hvordan vi bruger mobilen. Det afhænger af både tidspunkt på døgnet, ugen og årstiden – eksempelvis tjekker vi i langt højere grad vejrudsigten når det bliver mørkere og koldere.

En helt almindelig dag med smartphonen starter mellem klokken 6.00 og 9.00 om morgen, hvor der tjekkes nyheder, mail og vejrudsigt. Når vi så når til frokostpausen, så gælder det børskurserne, gårsdagens fodboldresultater og familien.

Eftermiddagen går med at pleje diverse sociale netværk, samt være opdateret på det nyeste inden for mode- og livsstils-trends. Aftenen står i underholdningens tegn med spil og sport. Inden sengetid skal vi lige opdateres en sidste gang. Foruden dette så spiller musik eller radio en stor rolle i ”livet med smartphonen”, da vi oftest har musik eller radio kørende gennem det meste af dagen – særligt om fredagen, søndagen er den dag vi hører mindst musik eller radio.

Kom hvile-dagen i hu, sådan lyder et dansk ordsprog. Men undersøgelsen viser, at det ikke gælder fri fra vores smartphone. Søndagen er nemlig den dag med mest mobiltrafik, mens fredagen til gengæld er en stille dag, hvor det primære trafik kommer fra radio og musik.

Diverse smartphones

Diverse smartphones

Årstiden spiller for alvor ind på mobil-forbruget

Undersøgelsen viser, at mobil-forbruget er meget forskelligt alt efter årstid. Når dagene bliver mørkere og koldere, så er vejret noget vi interesserer os for.

Vi starter også dagen senere om sommeren, men til gengæld bliver vi oppe længere. Om sommeren begynder vi først at tjekke nyheder m.v. fra omkring klokken 8.00, mens vi i efteråret allerede er i gang fra klokken 6.00. Vi er heller ikke ligeså aktive med mobilen i frokostpausen om sommeren, som vi er i efteråret. Undersøgelsen fortæller dog ikke noget om, hvad vi så gør, om det er fordi vi nyder vejret i frokostpausen om sommeren i stedet for.

Mere til historien

Bag undersøgelsen er Widespace, som er Europas førende annoncenetværk til mobil markedsføring. De har i sommeren og efteråret 2013 kortlagt smartphone-trafikken. I alt er undersøgelsen baseret på 1.850 millioner annoncevisninger i perioden.

Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple Watch runder kæmpe milepæl

I 2015 kom det første Apple Watch i handlen og havde svært ved at indfri forventningerne. Nu har Apple Watch rundet en kæmpe milepæl.

(mere…)
Dårligste smartphone-salg i mere end et årti

Nye tal viser, at smartphonesalget fortsætter med at falde og første kvartal 2023 var det dårligste i mere end et årti.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram