Pengeby hjælper børn til at forstå økonomi

Tip: Børn kan i spillet Pengeby lege sig til bedre forståelse af penge- og privatøkonomi, så voksenlivet måske indeholder færre økonomiske problemer.

Pengeby, økonomi, danske bank

Pengeby lærer børn om økonomi.

Spillet Pengeby hjælper børn mellem fem og ni år, til at få en større forståelse for penge og økonomi.

Gennem et farverigt tegneserieunivers lærer børnene at overveje, hvad penge skal bruges på, og om hvornår noget er billigt og dyrt. Spillet kommer også ind på klassiske dilemmaer som, at forskelligt arbejde, kan have forskellig værdi.

Også prioritering og opsparing er en del af de mange muligheder i Pengeby, der er udviklet af Danske Bank, i samarbejde med eksperter inden for pædagogik og e-learning.

iPads giver eleverne dårligere karakterer

Pengeby kan spilles på computeren eller via en app til iPad og iPhone. Spillet henvender sig til 1. 2. og 3. klasse.

Behov for økonomisk forståelse

Noget kan tyde på, at ikke blot børn, men også mange voksne har behov for, at blive bedre til styringen af de mange tal.

Det har aldrig været lettere at optage kviklån af alle mulige slags, og selvom programmer som Luksusfælden forsøger, at advare mod livslang økonomisk katastrofe, er medierne fyldt med triste historier.

De seneste PISA-resultater taler deres tydelige sprog. Danske skoleelever er siden 2009 blevet dårligere til matematik, og mængden af dygtige elever, er blevet mindre.

En undersøgelse som Yougov har lavet for Penge og Pensionspanelet viser, at hver tredje familie har oplevet, mindst en gang det seneste år, at stå med en tom konto, sidst på måneden

Mere til historien

Pengeby er en del af Danske Banks program for finansiel forståelse. Filosofien er, at en grundlæggende økonomiforståelse tidligt i tilværelsen, skaber grundlag for en sund økonomi som voksen. Spillet er fri for logoer og markedsføring fra Danske Bank.

Blandt andet Red Barnet, Medierådet for Børn og Unge og Danmarks Matematiklærerforening, har deltaget i udviklingsarbejdet.

Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Teknologiforståelse kommer på skoleskemaet

Et nyt fag kommer på skoleskemaet. Det skal hjælpe eleverne med at forstå sig på digitaliseringen.

(mere…)
Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

DR sætter fokus på, hvad børn og unge egentlig ser på deres skærm - og alt for meget er ubehageligt. Hvad kan man gøre?

(mere…)
Børn har barske oplevelser bag skærmen

DR har frigivet en skræmmende dokumentar - ”Alene hjemme på nettet”, som har fokus på børns grænseoverskridende oplevelser.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram