Teleselskab fraråder smartphones til børn

Et teleselskab fraråder nu smartphones til børn under 11 år grundet børn og unges massive brug af sociale medier.

Unge med smartphones
Smartphones er gode men ikke altid gavnlige og sammenhold og humør (Illustration: AI-billede / MereMobil.dk)

Et af de store engelske teleselskaber (EE) er klar med en advarsel til forældre om ikke at købe smartphones til børn under 11 år. Det skriver BBC.

Teleselskabet EE er ude med en anbefaling om, at børn i grundskolen ikke får smartphones, som har adgang til internettet og sociale medier. Skal de have en telefon, så skal de have ”begrænset kapacitet”, hvor det kun er muligt at sende beskeder og ringe.

Hvis forældre vælger at give smartphones til børn på 16 år eller under, så anbefaler EE også, at man aktiverer forældrekontrol, samt begrænser adgangen til sociale medier for børn under 13 år.

Anbefalingerne fra EE er for at ”beskytte børn i den digitale verden”. Den nye vejledning kommer, efter kampagnefolk og britiske parlamentsmedlemmer har opfordret til, at der tages hårdere fat om problemet.

Disse anbefalinger kommer efter, at nye rapporter har antydet, at den overdrevne brug af smartphones, som mange børn og unge har, kan være forbundet med psykiske problemer. Ligesom ubegrænset adgang til nettet også kan eksponere unge for ubehageligt indhold. 

En undersøgelse på det engelske marked, der blev foretaget i april af den britiske nationale tilsynsmyndighed for telekommunikation Ofcom, viste også, at tæt på en fjerdedel af de 5-7-årige havde en smartphone. 

Børn i alderen 13-16 år bør have lov til at deltage i sociale medier, men den nye vejledning foreslår, at adgangen til dem skal være knyttet til en forælder eller værges konto.

En anden undersøgelse, som blev foretaget af velgørenhedsorganisationen Parentkind viste også, at 83 procent af de adspurgte forældre svarede, at smartphones er ”skadelige” for børn og unge. 58 procent af de adspurgte forældre bakker også op om et forbud mod smartphones til børn under 16 år.

LÆS MERE: Så mange børn oplever ubehageligt indhold på nettet

”Smartphonefri barndom”…

Også i Danmark er der lige nu fokus på børn og smartphones. Faktisk er der kommet en forældregruppe, som har stiftet organisationen ”Smartphonefri barndom”. Det skriver DR.dk.

De mener ikke, at danske børn skal have smartphone før de går i 8. klasse. Her er en af frontpersonerne den tidligere fodboldlandsholdsspiller William Kvist, som desuden er efterskolelærer og fortæller, at de på efterskolen tager telefonerne de første 14 dage – og her er mange af eleverne glade for at være foruden.

Du kan se mere om det i Aftenshowet, hvor der blev talt om den ”Smartphonefrie barndom”. 

Meningen med ”Smartphonefri barndom” er kort og godt, at der kommer nogle retningslinjer, som man også ser på ”alkohol” og andet.

Mere til historien

Vi har også for kort tid siden skrevet om en dansk undersøgelse, der viste, at danske forældre synes børn skal være ældre, når de får den første mobil – end de reelt set er, når de får den.

Læs også:
Skræmmende mange børn skriver personligt med AI-robotten i Snapchat

2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online

Red Barnet og Trygfonden har fået udarbejdet en ny undersøgelse, som viser, at 2 ud af 3 børn har oplevet ubehagelige ting online.

(mere…)
Nyt smartwatch til børn

Et nyt smartwatch til børn har netop set dagens lys. Se specifikationer og pris på ZTE K1 Pro.

(mere…)
Første mobil? Forskel på tanke og realitet

Hvornår skal barnet have sin første mobil? Danskerne mener, at de skal være ældre end de reelt er.

(mere…)
Kampen mod børns skærmtid

Alle anbefalinger og undersøgelser viser, at for meget skærmtid ikke er godt – alligevel mener mange forældre, at deres børn har for meget skærmtid.

(mere…)
5 ting du skal tænke over før dit barns første mobil
(mere…)
Apple Watch SE 3 vil måske appellere til børn 

Det kommende Apple Watch SE vil måske blive designet i plastik og få en lavere pris. Det ventes at appellere til børn.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram