Pixel 9 Pro Fold er den tyndeste foldbare telefon

Google er klar med Pixel 9 Pro Fold, der står Samsung Galaxy Z Fold6 på tykkelsen.

Pixel 9 Pro Fold cover
Pixel 9 Pro Fold har, ifølge Google, de bedste kameraer hidtil set på en foldbar telefon (Foto: Google)

Google har præsenteret den anden generation af deres foldbare telefon, hvor i hvert fald én af problemstillingerne ved en foldbar er blevet forbedret.

Google hævder, at de nu har den “tyndeste foldbare telefon” på markedet, men samtidig den største inderskærm. Det lyder godt. Spørgsmålet er, hvor meget det forbedrer det faktum, at en foldbar virkelig er stor at gå rundt med.

Som du kan se herunder, er Pixel 9 Pro Fold højere og bredere end Samsung Galaxy Z Fold6, men tykkelsen er dog barberet en smule.

Lysstyrken i skærmen er denne gang forbedret med 80 procent sammenlignet med Pixel Fold. Google benytter Gorilla Glass Victus 2 til at beskytte ydersiden mod ridser og skrammer.

Pixel 9 Pro Fold er desuden IPx8-certificeret. Det betyder, at den kan modstå nedsænkning i ferskvand (1,5 m i 30 min.). Bemærk i øvrigt “x”. Det betyder, at producenten ikke vil oplyse graden af beskyttelse mod støv – derfor erstattes det første tal med et ‘X’. Det må derfor antages, at Pixel 9 Pro Fold ikke er beskyttet mod støv.

Pixel 9 Pro FoldGalaxy Z Fold6
Mål: Lukket155,2 x 77,1 x 10,5 (mm)153.5 x 68.1 x 12.1 (mm)
Mål: Åben155,2 x 150,2 x 5,1 (mm)153.5 x 132.6 x 5.6 (mm)
Vægt257 g239 g
Skærm: Lukket6,3”6,3”
Skærm: Åben8,0”7,6”

Ny chip og masser af AI

I hele Pixel 9-serien anvendes det nye chipset Tensor G4, som er med til at åbne for en del “on device”-AI-funktioner.

Pixel Screenshots er en ny AI-funktion, der gør det muligt at søge i dine screenshots. Lad os sige, at du har ledt efter en fødselsdagsgave til din katteelskende mor og har taget screenshots af potentielle gaver undervejs.

Pixel Screenshots kan analysere disse billeder, så du senere kan finde dem igen ved at søge. Det vil også give dig links til de steder, hvor du oprindeligt fandt gaverne. Det gør det nemmere for dig at gå tilbage og købe dem, når du har besluttet dig.

Telefonen har også funktionerne Pixel Studio, Circle to Search, Summarize, Magic Editor, Best Take, Video Boost, Add Me og Pro Controls.

Add Me er også ny. Her er det muligt at tage et gruppefoto og bagefter tilføje fotografen, der tog billedet.

Pixel 9 Pro Fold
Pixel 9 Pro Fold kan ansigtsoplåse fra fronten såvel som fra den åbne tilstand (Foto: Google)

Kameraet er forbedret

Hidtil har vi ikke set de bedste kameraer på de foldbare telefoner, men Google tager her et skridt frem. Pixel 9 Pro Fold har, ifølge en rapport Google har bestilt, de bedste kameraer hidtil set på en foldbar telefon.

Hovedkameraet på bagsiden består af tre kameraer. Det inkluderer et 48 megapixels vidvinkelkamera, et 10,5 megapixels ultravidvinkelkamera med makrofokus, og et 10,8 megapixels kamera med en 5x telefotolinse. Systemet har også såkaldt “superzoom”, der leverer optisk kvalitet ved 0,5x, 1x, og 5×10 zoom.

Den nye Pixel Fold understøtter nu ansigtsoplåsning både lukket og åben.

Optimeret til gaming og YouTube TV

Google har lavet nogle ekstrafunktioner, som skal få den foldbare skærm til at tale til kunderne.

I USA (formoder jeg) kan man via YouTube TV se op til fire NFL-kampe samtidigt på den store skærm. Det kræver dog NFL Sunday Ticket.

Derudover har Google også fået udviklerne af spillene Asphalt Unite og Disney Speedstorm til at understøtte tabletop-mode (hvor telefonen står åben på f.eks. et bord). Der er også lavet optimeringer af Minecraft og Candy Crush Soda Saga.

Senere i år kommer nye Pixel-versioner af NBA Infinite og League of Legends: Wild Rift.

Pixel 9 Pro Fold
Her ses Pixel 9 Pro Fold i “tabletop-mode” (Foto: Google)

Det koster Pixel 9 Pro Fold

Pixel 9 Pro Fold bliver tilgængelig i Danmark, hvilket ikke var tilfældet med forgængeren Pixel Fold.

Du kan købe Pixel 9 Pro Fold fra den 4. september 2024. Priserne starter ved 14.799 kroner

  • 14.799 kroner (256 GB)
  • 15.799 kroner (512 GB)

Det bliver spændende om Google formår at få danske fold-købere i tale. Her skal man jo tænke om, at Samsung Galaxy Z Fold6 nu kan findes ned til 11.000 kroner (256 GB). Tjek dagspriserne her.

Prisoverblik: Det koster Pixel 9-serien i Danmark

Mere til historien

Hvis du vil have en Pixel uden foldbar-funktionen, så er Pixel 9 Pro XL den som kommer tættest på. Du kan købe Pixel 9 Pro XL i Danmark fra den 22. august. Priserne starter ved 9.399 kroner (128 GB).

Pixel Watch 3 er nu i den rigtige størrelse | Test

TEST: Google har lyttet til brugernes kritik af størrelsen på Pixel Watch 2. Lad os se om resten også er perfekt. Her er min Pixel Watch 3 test.

(mere…)
Pixel 9, Gemini Live og ‘jagt’ på en Google-chef

PODCAST: Her er min mening om Pixel 9. Du får også en demo af Gemini Live. Og så går jeg på "jagt" efter en Google-chef.

(mere…)
Den bedste foldbare telefon 2024

DUELTEST: Skal du vælge Pixel 9 Pro Fold, Samsung Galaxy Z Fold6 eller OnePlus Open? Her er den bedste foldbare telefon i 2024.

(mere…)
Foldbare telefoner er forsøgsteknologi

JEG MENER: Hvornår har du drømt om en telefon med foldbar skærm? Måske! ... vil du købe den? Næppe. Sådan har de fleste andre det også.

(mere…)
Pixel 9 Pro Fold er stadig en umoden foldbar telefon

VIDEO: Google er klar med den første foldbare på det danske marked. Den imponerer - men forbedringerne skal være større.

(mere…)
OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare

Markedet for foldbare smartphones vækster. OnePlus Open 2 kan blive den tyndeste foldbare. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram