Epic Games-chef: Apples “Find” overvåger brugerne

Epic Games topchef, Tim Sweeney, er ude med riven overfor Apple og deres Find-service.

Fortnite iOS
CEO for Epic Games, Tim Sweeney har skabt forundring (Foto: Epic Games)

Det er ikke nogen hemmelighed, at Epic Games og Apple ikke just har det bedste forhold. Siden Epic Games’ Fortnite blev fjernet fra App Store, er der blevet brugt store skyts.

Tim Sweeney har også tidligere været ude på mediet X med forskellige klager over Apple og deres håndtering samt politikker.

Denne gang går han efter Apple og deres Find My-service – på dansk “Find”. Det er dog ikke gået helt ubemærket hen.

Hvad er Find?

For at forstå, hvad det drejer sig om, så kan Find-servicen beskrives som en måde at finde sine enheder på.

Hvis du er logget ind med Find på dine Apple-enheder, kan du ikke nulstille dem, før Find er fjernet. Derudover kan du også finde dem, når enhederne har signal.

Det gør det til en god beskyttelse i tilfælde af tyveri og kan hjælpe med at få sin enhed tilbage, hvis den er blevet væk

Ligeledes kan Find også bruges til at finde AirTags og venner eller familie, hvis de har givet samtykke til at dele deres lokalitet.

LÆS MERE: Fortnite kommer snart tilbage til iPhone og iPad

Tim Sweeney mener det er et brud på privatlivet

I slutningen af juli valgte Tim Sweeney dog at udtrykke en bekymring eller klage, om man vil, over det privatlivsbrud, som han ser i servicen.

Efter en artikel fra 9to5mac fandt han lejlighed til at dele en personlig anekdote. Han fortalte, at han for år tilbage fik sin MacBook stjålet fra sin bil.

Nogle år senere ville han tjekke Find-servicen ud og fandt faktisk GPS-lokationen på den tyv, der stjal hans MacBook, en tyv han beskriver som et barn.

Allerede her begynder forundringerne at florere, og for mange X-brugere giver klagen ikke helt mening, da det er et af formålene med netop Find-servicen.

Det påpeger en bruger også, men Tim Sweeneys svar giver endnu mere forundring. Dog uddyber han, at man ikke kan tracke en enhed uden at tracke personen.

Med det sagt er det et brud på privatlivet, ifølge Tim Sweeney.

Alle har nemlig ret til privatliv. Det gælder også dem der køber enheder brugt, ligesom det gælder tyve selv.

Dette burde derfor være en sag for myndigheder med retslige foranstaltninger ifølge Tim Sweeney. Redningen ser dog ikke til at have virket, men tværtimod gjort det værre.

Modvind for Tim Sweeney

Selvom hans post næppe er skrevet som Epic Games’ holdning, men derimod hans egen personlige holdning, kan det skabe brænde på bålet.

Tilbage i 2023 måtte Epic Games afskedige omkring 800 udviklere af financielle grunde.

Relativt få måneder senere skabte et lille citat i et interview flere løftede øjenbryn, da han begrundede den manglende understøttelse af Steam Deck med manglende udviklere.

Selvom det i sig selv ikke er forkert, var det alligevel en bemærkning, der var lettere uheldig, siden mange netop lige var blevet afskediget.

Ligeledes er der brugt mange penge på retssager mod Apple og Google, og for meget fokus på Tim Sweeneys “metaverse”-planer. Det har skabt flere snakke om Epic Games reelt bliver styret af den forkerte.

LÆS MERE: Her er datoen for FC 25

Mere til historien

Epic Games arbejder i øjeblikket på en alternativ app butik til iOS, som vil kunne bringe Fortnite tilbage på sporet igen.

Nu kan du forudbestille iPhone 16-serien

Vil du være en af de første til at få en af de nye iPhone 16-modeller? Så kan de forudbestilles. 

(mere…)
Flere Apple-produkter mangler stadig USB-C

Der er stadig flere Apple-produkter med Lightning-stik, som mangler at blive opgraderet.

(mere…)
Prisfald: iPhone er blevet billigere

Generelt bliver de fleste varer vi køber dyrere og dyrere, men Apple har prissat iPhone 16-serien til 2020-priser. Se listen her.

(mere…)
Du kan downloade iOS 18 i næste uge

Apple er snart klar med den næste store iOS-opdatering og frigiver iOS 18 til offentligheden i næste uge.

(mere…)
Apple Watch Ultra 2 får ny farve

Der kom ikke et Apple Watch Ultra 3 denne gang. I stedet fik det nuværende Apple Watch Ultra 2 en ny farve og flere funktioner.

(mere…)
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max og iPhone 13 udgår

Apple har netop præsenteret iPhone 16-serien, hvilket også betyder farvel til ældre modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram