Volvo har stoppet udlevering af biler i Danmark

En kritisk softwarefejl har medført, at Volvo har stoppet udleveringen af nogle bilmodeller.

Volvo EX40
Der bliver lige nu ikke udleveret nye Volvo EX40-modeller i bl.a. Danmark på grund af en softwarefejl (Foto: Volvo Cars)

En bil, der ikke vil køre, fordi den ikke kan sættes i ”Drive”, må siges at være en ubrugelig bil. Hvis du så tilføjer, at bakgearet og parkeringsfunktionen (P) heller ikke virker korrekt, så er det virkelig træls.

Dette er desværre virkeligheden, som har ramt Volvo Cars, der nu har valgt at stoppe udleveringen af modellerne EX40 og EC40.

Tidligere i dag kom det frem, at Volvo Cars i Norge ikke udleverede nye biler til kunderne. Nu har Volvo, overfor MereMobil.dk, bekræftet, at udleveringen også er stoppet i Danmark.

Volvo fortæller, at de afventer en softwareopdatering, som forventes at være klar i uge 29. Derfor vil nye Volvo-ejere skulle bevæbne sig med lidt ekstra tålmodighed.

Til MereMobil.dk siger Volvo Cars, at kun modellerne EX40 og EC40 er berørt, og at leveringen af bilerne igen kan ske fra uge 29, hvis opdateringen er klar.

Det er en træls situation, hvis man lige havde glædet sig til at komme på hjul i den nye bil.

Jeg har tidligere oplevet, da jeg lånte en Volvo EX30, at One Pedal Drive periodisk ikke fungerede – samt flere andre software-drillerier. Du kan læse mere om det her.

I beskeden fra Volvo Cars fremgår det ikke, om også EX30 tilbageholdes. Det vi ved er, at flere Volvo-ejere i England har rapporteret problemer med EX30.

LÆS OGSÅ: Store problemer med Volvo EX30

I dag er en bil jo en kørende computer, hvor mange ting kan gå galt. Heldigvis kan rigtig meget løses med en softwareopdatering, som udsendes trådløst til bilerne.

Fra den øvrige techindustri, som bilproducenterne de senere år er blevet en del af, ses det nogle gange, at det kun er de mest åbenlyse fejl, der rettes. Mindre kritiske, men stadig irriterende fejl, bliver nogle gange ikke løst, før på den næste model.

I det lange løb bliver det interessant, hvor gode bilproducenterne bliver til at holde softwaren opdateret og fri for fejl. Jeg synes, dette er særligt vigtigt, da vi trods alt her taler om investeringer på flere hundrede tusinde kroner, og ikke bare en smartphone til ”få tusinde kroner”.

VIDEO: Her er de ting som elbilssælgeren ikke fortæller dig

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

Mere til historien

Som vi skrev tidligere, så kommer Polestar 2 i en opdateret version. Inden du kigger på den, så se lige min video om Polestar 2.

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram