7 gode råd til at vælge den bedste powerbank

GUIDE: Læs her hvordan du finder den bedste powerbank, der kan bruges til både telefoner, computere og tablets.

den bedste powerbank guide
Den bedste powerbank har en høj kapacitet, er CE-mærket og har de stikforbindelser, som du har brug for. Undgå powerbanks fra udenlandske webshops.

Skrækken for, at mobilen løber tør, får mange til at købe en powerbank, så de altid har nødstrøm med sig til smartphones, computere og tablet.

Det kan imidlertid være besværligt at gennemskue, hvad forskellene er på de mange forskellige powerbanks, som findes.

Produkterne ser altid meget indbydende ud, og de ledsages ofte af forherligende gloser og lækker grafik. En farvestrålende powerbank med en masse løfter er imidlertid ikke altid det bedste køb. Og slet ikke, hvis du handler på f.eks. webshops i udlandet.

OBS: Scoll længere ned for at læse de 7 råd til køb af powerbanks…

Da en powerbank indeholder store batterier, er de potentielt også farlige, hvis de ikke har de rigtige certifikater, tests og mærkning.

-“Da vi startede med at sælge powerbanks for 10 år siden, oplevede vi en meget høj varmeudvikling, når powerbanken blev brugt. Vi har også set, at nogle powerbanks begyndte at ryge. Heldigvis er det blevet bedre, men der er stadig grund til at se sig for,” fortæller Jacob Oppenheim, medejer af webshoppen Powerbanken.dk, til MereMobil.dk.

Han opfordrer til KUN at købe powerbanks, der kommer fra en kendt producent, og gå uden om noname-produkter, som kan findes på adskillige udenlandske webshops samt på kræmmermarkeder sommeren over.

-“Du har ingen chance for at vide, om du køber noget, som kan være direkte farligt at bruge, når du handler disse steder,” advarer Jacob Oppenheim.


Billige og effektive powerbanks

Annoncelink

ProducentKapacitetPris
Anker PowerCore5.000 mAh159 kr. (til butik)
Sandberg, trådløs powerbank10.000 mAh329 kr. (til butik)
GreyLime Power Stone II10.400 mAh289 kr. (til butik)
Forever SPF-0220.000 mAh329 kr. (til butik)
Xtorm24.000 mAh599 kr. (til butik)
Priserne er opdateret d. 17. juni 2024

GUIDE: 5 billige powerbanks til under 200 kroner

7 gode råd: Når du køber powerbanks

STØRRELSER OG KAPACITET

De helt små powerbanks har en kapacitet på omkring 5.000 mAh, hvilket er nok til en enkelt opladning af en gennemsnitlig smartphone. De mest populære powerbanks ligger typisk på omkring 10.000 mAh. Det er en god mellemstørrelse. Powerbanks med 20.000-27.000 mAh giver strøm nok til en forlænget weekend.

PÅ FLYVETUREN

Hvis du skal flyve på ferie, så vær opmærksom på, at du ikke må medbringe powerbanks med en kapacitet på over 100 Wh. Det svarer typisk til en kapacitet på 27.000 mAh eller derover. Powerbanks, tablets, telefoner og computere skal i øvrigt medbringes i flyet som håndbagage.

HVEM ER PRODUCENTEN?

Køb kun powerbanks fra ‘rigtige’ producenter. Dem, som tør sætte deres varemærke på kassen. Det kan være Sandberg, Anker, GreyLime eller Lippa. Generelt kan man sige, at danske webshops og fysiske butikker sælger ’sikre’ produkter.

Hold dig fra noname-produkter, hvor du ikke på nogen måde kan finde oplysninger om producenten bag.

Alle powerbanks skal være CE-mærkede.

PODCAST: Hør også vores podcastepisode om powerbanks

EFFEKTEN

Det er “watt”, som angiver, hvor meget effekt en powerbank har. Effekten er afgørende for, hvor hurtigt du kan oplade en enhed.

En Samsung Galaxy S24 Ultra kan oplade med en effekt på 45 watt. Sætter du en 65 watt powerbank til telefonen, vil den derfor kun oplade med den effekt, som er understøttet af telefonen.

De mest effektive powerbanks har effekter på 65, 100 eller 130 watt alt efter model. Nogle kan endda være endnu kraftigere.

Powerbanks med høj effekt og stor kapacitet er i stand til at oplade tablets, også iPad, bærbare spilkonsoller som Nintendo Switch eller computere.

En god tommelfingerregel er at se efter powerbanks, som understøtter USB-C PD. PD står for ’power delivery’.

STIK OG FORBINDELSER

En powerbank kan have en kombination af flere stiktyper. Det er praktisk, når man har forskellige enheder med forskellige typer af stik. Typisk ses USB-A (det rektangulære klassiske stik), USB-C (den nye standard) samt MicroUSB, der er under udfasning.

Nogle powerbanks har flere udgange, hvorved du kan oplade flere enheder samtidigt.

Producenten Sandberg har lavet en powerbank med indbyggede kabler, så man slipper for at have et kabel med sig.

Du skal vide, at selvom en powerbank f.eks. er angivet til 65 watts effekt, så er det ikke nødvendigvis det samme som, at hver udgang leverer 65 watt. Det er forskelligt fra produkt til produkt, og der er ingen fælles standard for dette.

KABLER OG HURTIGOPLADNING

Nogle produkter understøtter hurtig opladning. Hvad ‘hurtig opladning’ er, kan ikke siges præcist, da det er meget forskelligt, men grundlæggende handler det om at kunne oplade et produkt hurtigere end ellers.

Se efter betegnelserne USB-C PD og QC 3.0 og minimum 18 watt, hvis du søger efter en powerbank med hurtig opladning af telefoner.

Kablet er bremseklodsen. Bruger du et almindeligt USB-kabel fra skuffen eller det, som fulgte med din telefon, så vil det formentlig ikke kunne udnytte de høje watt-tal. Du skal anskaffe dig et nyere kabel, som understøtter flere watt. Producenten Lippa har et udvalg af den slags.

Generelt kan man sige, at jo tykkere kablet er, jo flere watt understøtter det.

Der er 45 watts opladning i S24 Ultra, Samsungs topmodel. Bruger du et gammelt kabel og en ny powerbank med mange watt, vil telefonen oplade op mod tre gange langsommere, end hvis du havde et ‘moderne’ kabel.

SOLCELLER OG MAGSAFE

Powerbanks med indbyggede solceller lyder smart, men er det reelt ikke. Solcellerne leverer utroligt lidt strøm, og det vil tage MEGET lang tid at oplade din powerbank.

Sandberg har en powerbank på 10.000 mAh, hvor du kan folde et solcellepanel ud, der fylder 58 x 32 x 2 cm. Ifølge specifikationerne kan der leveres op til 21 watt. Det er noget, der virker. Vægten er cirka 900 gram. Du skal finde cirka 1.000 kroner for at få fingre i denne powerbank.

Har du en iPhone, kan du få en powerbank med MagSafe-tilslutning, som er en magnetmontering af powerbanken bag på telefonen. Her overføres strømmen trådløst, men du får så også en kæmpe klods i lommen. Og opladningen sker ikke hurtigt. Fordelen er, at du slipper for ledninger.

LÆS MERE: Denne powerbank kan levere nødstrøm til hjemmet

Mere til historien

Hør også vores techpodcast, hvor vi i denne episode fortæller en masse om hvordan du vælger den bedste powerbank. Find podcasten på alle platforme – søg efter “meremobil”.

Sådan gennemtvinger du genstart af Apple Watch

TIP: Dit Apple Watch reagerer ikke? Sådan tvinger du en genstart af Apple Watch på 10 sekunder.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Her er 2 FM-nødradioer som du rent faktisk kan købe

Disse 2 FM-radioer til modtagelse af beredskabsmeddelelser har også solceller, batterier og håndsving.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Robotplæneklipper? Her er de ting sælgeren IKKE fortæller dig

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Kører du på ferie i elbil? Her er de gode råd

TIP: Skal du på kør-selv-ferie i elbil, så læs med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram