Salget af Tesla Model Y er halveret

Tesla har haft siddet på førstepladsen både i Danmark, Europa og det meste af verden. Men nu er salget i Europa halveret.

Tesla Model Y
Tesla Model Y har efter et rigtig godt 2023 fået salget halveret i 2024 på det europæiske marked (Foto: MereMobil.dk)

Tesla Model Y har haft stor succes, men det tyder på, at det er ved at være slut nu. Bilkøberne har fået øjnene op for konkurrenterne.

Tesla Model Y har solgt vildt. Alene i 2023 blev der solgt 1,2 millioner eksemplarer og dermed blev den årets mest solgte bil i verden. Hvilket er en trone, som Toyota ellers har siddet stabilt på i mange år.

Nu ser det ud til, at populariteten ikke længere er så stor. Salget af Tesla Model Y er nemlig blevet halveret i Europa.

Mens det går frem for mange af konkurrenterne, så går det altså lige nu tilbage for Tesla.

Ifølge tal fra Dataforce, så er Tesla Model Y gået fra førstepladsen og helt ned på en 18. plads i maj 2024 i Europa. I tal er det et fald på 48,9 procent eller 10.373 solgte biler.

Selvom det går ned, så er det fortsat Model Y, som er Teslas mest solgte bil i Europa. Den er lige nu den niende mest solgte bil i Europa.

Gælder også det danske marked…

Også på det danske marked har Tesla Model Y også været den mest solgte bil i 2023 – faktisk har den i 15 måneder i træk indtaget førstepladsen. Men her ses samme tendens som rundt i resten af Europa.

Der findes utrolig mange alternativer til Tesla. Der er også flere af konkurrenterne, som forsøger sig med prisnedsættelser. F.eks. har MG og Kia netop haft store prisnedsættelser på lagermodeller.

LÆS MERE: MG sænker prisen på to MG4 Electric-modeller

Ligesom der også florerer rygter om, at en ny Model Y skulle være på vej. Tidligere forlød det på rygterne, at den ville blive lanceret i år, men den lader altså fortsat vente på sig. Og nogle købere afventer måske.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Salget af Model 3 er formegentlig også begrænset i disse dage, da det ventes der kommer en importtold på fra 1. juli 2024. Men det er endnu uvist, hvad det betyder for prisen.

Læs også:
Tesla varsler prisstigninger på Model 3

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram