Ny BYD kan køre 2.000 km i ét stræk

Ny hybrid drivlinje intensiverer konkurrencen om elbiler og overhaler Toyota, Volkswagen og Tesla.

BYD-slogan ppå en bil
BYD står for Build Your Dreams, og nærmer sig formentlig mange drømme med den nye rækkevidde. (Foto: BYD/PR)

2.000 kilometer!!!

Det er tilsyneladende den rækkevidde kinesiske BYD ifølge mediet Bloomberg kan præstere med en ny hybrid drivlinje.

Den nye teknologi kører allerede rundt på vejene i Kina, hvor BYD, som står for Build Your Dreams, har bygget den ind i modellerne Qin L og Seal 06, som er mellemklassebiler.

Fuldt tanket og fuldt opladet vil man ifølge Google Maps således kunne køre i et hug fra Odense til den fransk-spanske grænseovergang ved byen Biriatou i det sydvestlige Frankrig.

2.000 kilometer er for eksempel mere end tre gange så langt, som den populære rene elbil Tesla Model 3 kan præstere. Eller næsten dobbelt så langt som Toyota Camry Hybrid, der har et maks på 1.100 kilometer.

🚙 FORKÆL DIN BIL med et stort udvalg af tilbehør, der kan forøge køreglæden. Fra rengøring over fodmåtter til automatiske p-skiver. Oplev udvalget af biltilbehør nu Annoncelink

2.000 km på danske plader?

Der er dog endnu ingen signaler fra den kinesiske bilgigant om, hvornår – eller i det hele taget – drivlinjen kommer til Europa og dermed også muligvis Danmark.

Måske bliver det også en ligegyldighed i ræset om om at bekæmpe rækkeviddeangst og utålmodighed i et stigende marked for elbiler.

Således giver en ny batteriteknologi mulighed for at fylde sin elbil op med 320 nye kilometer på 10 minutter. Det bekræfter batteri-eksperten Thomas Meier Sørensen overfor Bilbasen Strøm.

Således siger Thomas Meier Sørensen, at de nye batterier er i produktion, men de findes endnu ikke i biler på de danske landeveje.

Den kinesiske Zeekr 007 er dog bestykket med den nye batteriteknologi, og er lanceret i Kina. 007 kan ifølge Bilbasen på 15 minutter lades op med 500 nye kilometer.

Thomas Meier Sørensen forklarer, at batterierne er bygget af bedre materialer og har 3D-strukturer, der øger opladningshastigheden markant.

Mere til historien

Apropos BYD, så pumper BYD i Danmark via Terminalen i løbet af de næste måneder tæt på 200 elbiler af modellen Dolphin ud på de danske landeveje. Læs mere om det her

BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram