Kaldes tilbage: Cybertruck kan være til fare for andre

Teslas Cybertruck tilbagekaldes for en anden gang på få måneder.

En cybertruck kommer kørende
Teslas Cybertruck er ikke godkendt til vejene i Europa. (Foto: Tesla/PR)

Den amerikanske elbilproducent Tesla tilbagekalder flere end 11.000 af pickuppen Cybertruck. Der er problemer med bagagerummet og vinduesviskeren.

Det fremgår ifølge The Wall Street Journal af dokumenter fra den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Det er konstateret, at den enlige vinduesvisker har en defekt, der kan reducere førerens udsyn, mens der er en risiko for, at en del fastgjort til bagagerummet/bilens lad risikerer at falde af under kørsel og være til fare på vejene.

– “Hvis det løsner sig fra køretøjet, mens det kører, kan det udgøre en fare for de følgende bilister og øge deres risiko for at komme til skade eller blive ramt af en kollision,” forklarer NHTSA.

Tilbagekaldelsen omfatter i alt 11.688 Cybertrucks, og det er dermed i virkeligheden alle solgte Cybertrucks der skal have tjekket den over en meter lange vinduesvisker.

Problemet med vinduesviskeren er den elektriske motor, som driver den. Under test af køretøjet, løb der i nogle tilfælde for meget strøm igennem motorerne, hvilket resulterede i, at motoren svigtede med risiko for, at sigtbarheden blev reduceret.

Tesla har i en rapport meddelt, at man ikke er bekendt med kollisioner, kvæstelser eller dødsfald relateret til de nævnte problemer.

Efter flere års venten sendte Tesla den godt 3.100 kilo tunge spektakulære truck på markedet i slutningen af 2023.

Allerede i april måtte Tesla første gang tilbagekalde 3.878 Cybertrucks på grund af risiko for at spedderen satte sig fast. En Cybertruck kan flytte sig fra 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder.

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

En bil som nærmest er en modsætning af Cybertruck, er Volvo EX30. Du kan se testen her.

Mere til historien

Tesla er andet end elbiler. Således har energiselskabet Ørsted for nylig investeret i et såkaldt batterilager fra Tesla. Lageret kan gemme op mod 600 megawatttimer strøm og bliver et af de største batterilagere i Europa. Den danske stat ejer 50,1 procent af Ørsted, som er Danmarks største energiselskab.

Volvo leverer igen biler efter fejlramt software

Volvo EX40 og EC40 har i en periode ikke kunnet udleveres til kunderne på grund af en kritisk softwarefejl.

(mere…)
Mine tanker om elbiler – og besøg hos Polestar

PODCAST: Lyt med når jeg fortæller om mine oplevelser med elbiler. Jeg taler også med Polestar om fremtiden inden for opladning og rækkevidde.

(mere…)
Ny Xpeng G6 klar til danske bilkøbere

Det er snart muligt at prøvekøre den nye Xpeng G6 hos de fire Xpeng Experience Centers i Danmark.

(mere…)
Elon Musk bekræfter udskydelse af Tesla Robotaxi

KORT NYT: Den forventede Tesla Robotaxi skulle være annonceret i august, men udskydes nu.

(mere…)
Ladestandere på vej hos flere dagligvarebutikker

Det bliver nemmere at oplade, mens man handler. Dagrofa og Norlys har indgået aftale om ladestandere.

(mere…)
Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram