Europas billigste elbil kommer til Danmark

Hyundai lancerer Europas billigste elbil med den længste rækkevidde.

en elbil i mørke
Inster kan meget vel blive en gamechanger for både Hyundai og elbilmarkedet generelt. (Foto: Hyundai/PR)

Hyundai har offentliggjort navnet på sin mindste elbil. Den får verdenspremiere den 27. juni, og kommer til Danmark i første kvartal af 2025.

Inster er en lille SUV og navnet på Hyundais mindste skud på stammen. Dette er en kompakt elbil med plads til fire personer og med en rækkevidde på op til 355 kilometer på en enkelt opladning ifølge WLTP-standarderne.

Hyundai Inster beskrives som kompakt og budgetvenlig, og kan formentlig være den længe ventede elbil, som ikke bare gør elektrisk kørsel tilgængelig for flere mennesker, men som også får konkurrenterne op i gear. Således ventes Volkswagen først at have deres mindste bil, den bebudede ID.1, klar i 2027.

De 355 kilometer på én opladning gør Inster til en yderst attraktiv mulighed for især bypendlere og bilister med et moderat kørselsbehov.

Hvor meget er din brugte bil værd? Udfyld formularen og få 3 tilbud på brugtprisen inden for 24 timer Annoncelink

bagenden på en bil
De udsendte PR-billeder viser alle en bil i mørke, men man kan sagtens ane, at svarer billederne til virkeligheden, så er der designmæssigt også elbils-lir i vente. (Foto: Hyundai/PR)

Inster forventes at bygge videre på platformen fra Hyundai Casper, en model med forbrændingsmotor, der har været populær i Sydkorea siden 2021.

Netop det gør det muligt for Hyundai at få Inster hurtigt på markedet og gå i skarp konkurrence med rivaler som Citroën ë-C3, Volkswagen ID.2 og Renault Twingo.

Prisen ventes at være attraktiv

Prisen er endnu ikke er offentliggjort, men det kan meget vel blive til en pris på mellem 175.000 og 200.000 kroner for at få Inster ud at rulle på dansk asfalt.

Inster skal samles på Hyundais fabrik i Tjekkiet. Det betyder, at den ikke rammes af handelsbarrierer som forhøjet importtold, der rammer biler produceret i Kina.

Inster bliver dog ikke den eneste nye bil fra den sydkoreanske bilproducent. Hyundai varsler flere nye rene eldrevne modeller, blandt andet skulle der komme en stor SUV med plads til syv personer.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Der er nu indregistreret en kvart million personbiler der alene drives af el på de danske veje. Det er en milepæl. Læs mere om det her

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram