Sådan undgår du at slettede billeder dukker op igen

TIP: Læs hvordan du sikrer dig mod, at dine slettede billeder fra iPhone og iPad pludselig dukker op igen.

Apple Fotos Photostream
Fotos blev genskabt efter at være blevet slettet. Se hvordan du kan sikre dig bedst mod det sker. (Grafik: MereMobil.dk)

Apple har netop haft en foto-fejl på deres iOS 17.5-opdatering. Det var en af de fejl, som kan ske, men IKKE må ske. Helt lavpraktisk betød fejlen, at nogle brugere opdagede at billeder, som de havde slettet, var blevet genskabt.

LÆS MERE: Slettede billeder på iPhone dukker op igen

Normalt er det sådan, at et billede faktisk ikke ”slettes” helt før dets data er overskrevet.

Ved sletning fjerner styresystemer (som iOS) blot ”henvisningen” til dataene i hukommelsen. Jo flere gange lagringsområdet overskrives, des sværere bliver det at gendanne data.

Selvom Apple nu har løst fejlen ved at udsende en ny opdatering, som retter fejlen, så er der også noget, at du selv kan gøre for at undgå slettede billeder dukker op igen.

Du kan beskytte dine billeder (og andre data) yderligere, så du (forhåbentlig) kan undgå at slettede billeder genskabes.

SÅDAN SIKRER DU DINE DATA YDERLIGERE

Du skal aktivere “Avanceret databeskyttelse” for yderligere at beskytte dine slettede iCloud-billeder – og andre data. Dette muliggør end-to-end-kryptering og holder dekrypteringsnøglen væk fra Apples servere.

  • Gå til iCloud-indstillingerne på din iPhone eller Mac for at aktivere det.

Avanceret databeskyttelse ville dog ikke have ændret noget i dette tilfælde, hvor den særlige iOS-fejl var skyld i det.

Ifølge Apple, så tydede det på, at de billeder, som blev genskabt, var gemt lokalt på enheden og ikke i iCloud. Det skriver Macrumors.com. Men avanceret databeskyttelse er en ekstra forhåndsregel, som du kan tage.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Billederne der blev gendannet, var op til flere år gamle og altså ikke dem, som Apple har liggende i en mappe i 30 dage, hvor brugeren indtil da kan genskabe dem igen.

Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
Snart kan du skjule og låse apps på din iPhone

TIP: Hvis du har savnet at kunne låse dine apps på iPhone, eller endda skjule dem, så er der gode nyheder.

(mere…)
5 billige powerbanks til opladning af telefonen

GUIDE: Her er 5 powerbanks til under 200 kroner. Du får en billig powerbank, der er let at have med.

(mere…)
5 bærbare batteridrevne FM-radioer til kriser

KØBSGUIDE: En FM-radio på batterier – eller med solceller – skal være en del af danskernes hjemmeberedskab. Her er 5 billige batteridrevne FM-radioer.

(mere…)
Hvilken PlayStation 5? Med eller uden disk?

GUIDE: Skal du købe PlayStation 5 i disk-versionen eller den rene digitale PS5-variant?

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram