Så mange elbiler sælges der i din kommune

Elbilerne er nu udbredt på tværs af indkomstgrupper, viser tal fra Skatteministeriet. Se tallene her.

en elbil lades
SVM-regeringen vil i den kommende tid vil undersøge mulighederne for at øge ambitionerne på antallet af elbiler på de danske veje. (Foto: De Danske Bilimportører/PR)

Har du på fornemmelsen, at elbilen er kommet for at blive? Hvis du har det sådan, er det nok fordi flere og flere omkring dig bytter fossilafbrænderen ud med de nærmest lydløse køretøjer.

Det bytte er der også flere gode grunde til at gøre. Især hvis man kigger på de umiddelbare, daglige omkostninger.

Senest 1. januar 2027 skal prisen på en liter diesel være steget med 1,56 kroner. Først stiger dieselprisen fra 1. januar 2025 med 50 øre, og derefter med 1,16. Benzinprisen forventes at stige med 1,09 kroner.

Det fortæller bilanalytiker hos Bilbasen, Jan Lang, til JydskeVestkysten. Dertil kommer der store store værditab på både diesel- og benzinbiler.

– “Hvis du har mulighed for at få en ladestander derhjemme, er tommelfingerreglen, at man bør vælge en elbil,” siger Jan Lang til avisen.

Den række af åbenlyse økonomiske årsager er der mange bilkøbere, som har afkodet.

Således viser friske tal fra Skatteministeriet, at for hver gang der i 2023 blev solgt 10 nye biler, var godt de fire elbiler.

TJEK nu om du betaler du for meget for din BILFORSIKRING. Her får du et tilbud med få kliks Annoncelink

Ifølge ministeriets opgørelse var otte procent af nye, solgte biler i 2020 elbiler, så salget af elbiler er steget kraftigt.

Og det glæder skatteminister Jeppe Bruus (S):

– “Danskerne har for alvor fået øjnene op for elbiler. Det er positivt og viser, at vi er på rette vej mod vores ambitiøse klimamålsætninger på transportområdet. Det glæder mig, at udviklingen sker i hele landet og i forskellige indkomstgrupper. Det er vigtigt, fordi vi skal have alle med i den grønne omstilling,” siger skatteminister Jeppe Bruus.

Af landets 98 kommuner var bilkøberne i Skanderborg Kommune dem som i 2023 var mest villige til at skifte fossilerne ud med batterier. Her var 60 procent af de nye, solgte biler i kommunen elbiler. I den anden ende af statistikken trådte bilkøberne i Langeland Kommune mest på bremsen. Her var tallet 27 procent.

Sagt med andre ord, så udgør elbiler mindst 25 procent af nye, solgte biler i samtlige danske kommuner.

et kort
Kilde: Skatteministeriet på baggrund af data fra Danmarks Statistik

Elbiler er altså på tværs af indkomstgrupper slået igennem, når danskerne køber en ny bil. De nye tal fra Skatteministeriet viser, at blandt gruppen af danskere med de højeste indkomster valgte næsten 60 procent i 2023 en elbil, når de skulle have ny bil. Blandt den del af befolkningen, som har de laveste indkomster, valgte 20 til 30 procent i 2023 en elbil ved køb af ny bil.

Elbilen fremmarch på de danske veje stopper nok ikke her. Således skriver Skatteministeriet i forbindelse med offentliggørelsen af tallene fra 2023, at SVM-regeringen i den kommende tid vil undersøge mulighederne for at øge ambitionerne om antallet af elbiler på de danske veje.

Samtidig noteres det, at der i de senere år har der været “en tendens til, at priserne på elbiler har været faldende, samtidig med at der er blevet introduceret en række mindre og billigere bilmodeller”.

– “Det forventes derfor, at flere danskere i de kommende år får mulighed for at skifte til en elbil i samme bilklasse og prisleje som deres nuværende bil,” skriver Skatteministeriet.

Se nogle af ulemperne ved elbiler – og fordelene

Se flere techvideoer på dansk – følg gratis vores YouTube kanal

Mere til historien

Organisationen De Danske Bilimportører har gennem længere tid slået på tromme for, at give en såkaldt “lade-ret” til de danskere med elbil, der ikke har egen parkering, og dermed ikke mulighed for at opsætte egen ladeboks. I praksis ønsker man, at kommunerne tvinges til at opsætte ladere i nærheden af for eksempel etageboliger. Læs mere om det her

BYD Atto 3 har anhængertræk og gratis strøm

BYD imødekommer et ønske fra bilkøbere og er nu klar med aftageligt anhængertræk på Atto 3 samt gratis strøm.

(mere…)
Markedet svømmer i brugte elbiler

Er du på udkig efter en brugt elbil, så er mulighederne mange og det gør mange danskere brug af. Brugtsalget har nået ny milepæl.

(mere…)
Tesla er nu verdens mest solgte bil

Toyota har i mange år solidt været verdens mest solgte bil, men nu må de give titlen videre.

(mere…)
Slut for Henrik Fiskers elbils-eventyr

Fisker har indgivet konkursbegæring.

(mere…)
Min første elbil: Når specs ikke holder i virkeligheden

VIDEO: Der er ifølge vores elbil-tester 3 ting, som er vigtige, når man køber sin første elbil. Se med her.

(mere…)
Dette er elbilen du SKAL prøvekøre

VIDEO: Technørden John G. er begejstret for svensk-kineseren Polestar 2. Den har knapper og er "topfed". Se videoen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram