Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

Sony Xperia 1 VI
Sony har satset stort på nichesegmenter som content-creators, men det har ikke virket nok (Foto: Sony)

Sony kan næppe kaldes en stor global spiller på smartphone-markedet, men de er her stadig.

Det er underligt, at Sony ikke gør mere ud af smartphones, når de stadig producerer telefoner. Sony er jo ellers superdygtige og meget store inden for f.eks. PlayStation, musik- og filmproduktion samt professionelt kamera- og tv/videoudstyr.

På hjemmemarkedet i Japan går det heller ikke godt længere.

Salget i Japan er faldet drastisk. Der var en nedgang på hele 40 procent i 2023, og analytikere forventer et lignende fald i 2024. Det skriver Bloomberg.

Apple dominerer, og Google har gjort en aggressiv entré på markedet, hvilket har skadet Sony. Specielt Googles Pixel Fold med den foldbare skærm tiltaler mange japanske forbrugere, og Sony tilbyder ikke lignende produkter.

Pixel Fold er ikke tilgængelig i vores markedsområde.

Sony fastholder dog, at smartphone-forretningen er vigtig for deres overordnede strategi, lyder det fra Bloomberg. Sony mener, at erfaringerne fra smartphone-udvikling hjælper dem med at skabe teknologi til at forbinde brugere og levere underholdning.

Mangler du et billigt mobilabonnement, så tjek lige her de aktuelle kampagnetilbud hos Oister Annoncelink

Nichefokus har ikke fungeret for Sony

Selskabets fokus på nicheprodukter i den høje prisklasse har ikke været en succes.

De dyre Xperia-telefoner med specielle funktioner som f.eks. ekstraordinære skærme med 4K, avancerede kameraer og et særligt fokus på lyd og video, appellerer ikke til alle.

Problemet er blandt andet, at batteriet drænes hurtigt af skærmene, og indholdet er ikke altid tilpasset billedformatet. Desuden er kameraindstillingerne for komplicerede for almindelige brugere.

Sony forsøger at vinde yngre brugere, men Apples iPhones er stadig det foretrukne valg blandt de unge i Japan. I stedet er det primært brugere i 40’erne og derover, der anvender Xperia-telefoner.

NYE TILTAG I SONY XPERIA 1 VI (2024)

Sony har i topmodellen Xperia 1 VI droppet 21:9-skærmformatet og 4K-opløsning til fordel for mere standardiserede formater og opløsninger, der giver bedre batterilevetid og sandsynligvis også bedre kompatibilitet med apps og indhold. Derudover øges lysstyrken betydeligt, hvilket kan være en stor fordel i lyse omgivelser. Det tyder på, at Sony er ved at erkende behovet for at tilpasse sig markedets tendenser for at forblive konkurrencedygtige.

Hovedændringer i Xperia 1 VI

– Sony dropper 21:9-formatet og går over til 19.5:9
– 4K-opløsning droppes til fordel for Full HD+
– Lysstyrken øges med 50 procent sammenlignet med den forrige model.

Læs mere om Sony Xperia 1 VI

Analytikere: Sony skal opgive kampen

Analytikere mener, at Sony bør opgive kampen mod Apple, skriver Bloomberg.

I stedet for at jagte Google og Samsung i premiumsegmentet, bør Sony i stedet fokusere på mellemklassen omkring 3.500-4.000 kroner.

Sony har traditionelt fokuseret på premiumprodukter til 9.999 kroner her i Danmark, og de første lanceringer i år tyder på, at Sony umiddelbart ikke ændrer strategien.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Her er priserne på Sony Xperia 1 VI

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Mere til historien

Sony stoppede for længe siden med at offentliggøre indtjeningen fra smartphonedivisionen for at undgå pres fra investorer om at lukke den.

Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Min mening om Sony Xperia 1 VI | Test

TEST: Xperia 1 VI er på rette spor, men tilbyder ikke noget særligt i forhold til konkurrenterne – og så er den DYR! Her er min test af Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
Pressemateriale for Sony-telefoner lækket

KORT NYT: Evan Blass har lækket nye billeder, som ligner pressematerialer fra Sony.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram