Har du en gammel telefon med MitID skal du gøre dette

Flere telefoner og tablets rammes, når MitID i morgen lukker deres adgang.

MitID gammel telefon
Ældre iPhones og Android-telefoner kan ikke køre MitID fra den 28. maj 2024 (Grafik: MereMobil.dk)

Det kræver en nogenlunde ny telefon, hvis du vil have MitID-appen, som er essentiel for langt de fleste danskeres hverdag.

Fra i morgen, tirsdag den 28. maj 2024, udfases understøttelsen af en række ældre tablets og smartphones. Hvis du har en ældre telefon, skal du tage action nu.

Her er overblikket:

  • iPhones med styresystemer ældre end iOS 15, altså op til og med iOS 14, kan ikke bruge appen. Konkret er der tale om telefoner, som er ældre end iPhone 6S.
  • Android-brugere skal have Android 9 eller nyere, som styresystem. Her kan ikke udpeges en specifik model.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, som melder ud, hvilke systemkrav der er for at kunne køre MitID-appen på telefoner og tablets.

OBS: Har du undersøgt, om du har den bedste pris på mobilabonementet? Tjek de aktuelle tilbud hos OiSTER her. Der er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt Annoncelink

Her er dine muligheder for at fortsætte med at anvende MitID

Fortsat brug af MitID på telefonen kræver som minimum en iPhone med iOS 15 eller nyere. For Android taler vi om version 10 og fremefter. Den aktuelt nyeste udgave hedder Android 14.

Hvis du ikke har mulighed for at udskifte telefonen, kan du via MitID-hjemmesiden bestille en gratis kodeviser. Kodeviseren er en fysisk enhed, der kan generere de koder, du har brug for, når du skal logge på MitID.

Du skal huske, at det kræver MitID at logge ind på mitid.dk for at bestille kodeviseren. Derfor skal du logge ind inden i morgen.

Jeg har tidligere givet et forslag til, hvilken Android-telefon eller iPhone du bør købe, hvis du vil fortsætte med at have MitID på telefonen. Du kan læse den historie her.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Ifølge tal fra Composables kører næsten 90 procent af alle Android-telefoner en systemversion fra Android 9 eller nyere.

Om få dage forsvinder MitID på disse telefoner

Sådan får du styr på dit MitID, når MitID-appen udfases på en række telefoner.

(mere…)
MitID-appen udfases på nogle telefoner

Læs her om din telefon kan køre MitID-appen efter maj måned.

(mere…)
Alle kender MitID – EU-udgave skal udvikles

Den digitale tegnebog og MitID til EU-borgere er kommet på tegnebrættet, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

(mere…)
Ny MitID-opdatering: Lettere at aktivere app

MitID har udsendt en ny opdatering til appen, som gør det nemmere at aktivere MitID på telefonen.

(mere…)
MitID-fejl: Nu virker det

QR-kodefejlen på MitID er løst.

(mere…)
Fortsat ingen løsning på MitID-fejl

Du er ikke den eneste, der oplever QR-kodefejlen på din telefon.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram