Her er Sonys nye tv-skærme – 2024 lineup

Så er der godt nyt for øjnene fra Sony, der lover biografoplevelser hjemme i stuen. Tjek de nye mini-LED og OLED-skærme ud her.

Sony Bravia tv 2024
Sony har præsenteret BRAVIA nyhederne for 2024 (Foto: Sony)

Sony har præsenteret deres 2024 lineup af fjernsyn, som består af modellerne Bravia 9, 8 og 7, der kommer med et nyt mini-LED-flagskib.

De nye 2024 modeller er i år samlet under BRAVIA-mærket.

 • Flagskibet bliver Sony BRAVIA 9. Dette mini-LED-tv vil være efterfølgeren til sidste års bedste mini-LED, Sony X95L.
 • Det bliver stærkt forfulgt af BRAVIA 8. Et OLED-tv, der overtager efter Sony A80L.
 • Rosinen i pølseenden er Sony BRAVIA 7, endnu et mini-LED-tv, der erstatter Sony X90L.

Fælles for alle de nye tv er muligheden for Dolby Vision- og Dolby Atmos-understøttelse, samt et øget fokus på streaming. Det betyder, at der kommer en Prime Video-kalibreringstilstand. En billedtilstand, som automatisk anvender de bedst mulige billedindstillinger til Prime Video.

Dette bliver et supplement til den allerede eksisterende Netflix Adaptive Calibrated-tilstand.

Sony BRAVIA 9 – årets topmodel

Bravia 9
BRAVIA 9 er årets flagskibsmodel fra Sony (Foto: Sony)

Sonys flagskib for 2024 kommer med mini-LED frem for OLED og kan fås i størrelserne 75 og 85 tommer. De vil være tilgængelige fra juni 2024 til følgende vejledende priser:

 • Sony BRAVIA 9, 85 tommer: 37.000 kr.
 • Sony BRAVIA 9, 75 tommer: 30.000 kr.

Bravia 9 byder på mere lys end sidste års topmodel, X95L. faktisk hele 50 procent mere, samt tre gange så mange dæmpningszoner.

Dette er muligt på grund af en ny 22-bit mini-LED-driver, der med funktionen High Peak Luminance også skulle give bedre kontrast og sort på niveau med OLED.

Bravia 9 understøtter, som tidligere nævnt, Dolby Vision og leveres med studiekalibreringstilstande fra Netflix og Sony Pictures, samt en ny Prime Video Calibrated Mode.

Er du til gaming, så er der godt nyt med Sony BRAVIA 9, som understøtter 4K 120 Hz, VRR, Auto Tone Mapping og andre Perfect for PS5-funktioner fra 2023-modellerne. Til gengæld må du nøjes med to HDMI 2.1-porte.

Lydmæssigt kommer BRAVIA 9 med 2.2.2-kanals højttalersystem, der benytter Sonys Acoustic Multi Audio+-funktion og tilføjer to nye diskanthøjtalere øverst på skærmen.

Det skulle ifølge Sony give mere rummelig lyd.

Voice Zoom 3 forbedrer dialogen og Acoustic Center Sync med mulighed for at benytte skærmen som centerhøjttaler, når det er tilsluttet en kompatibel Sony soundbar. Bravia 9 understøtter også Dolby Atmos og DTS:X og er IMAX Enhanced-certificeret.

Sony BRAVIA 8 – tre nye OLED-modeller

Bravia 8
Sony BRAVIA 8 har OLED skærm og en lysstyrke på 900 nits (Foto: Sony)

Er du mere til OLED end mini-LED er det BRAVIA 8 du skal kigge på. Det fås i 55, 65 og 77 tommer.

Skærmene kan prale af en forøgelse af lysstyrken på 10 procent, hvilket bringer det op på maksimalt 900 nits. De vil være tilgængelige fra juni 2024, til følgende vejledende priser:

 • Sony BRAVIA 8 77-tommer: 30.000 kr.
 • Sony BRAVIA 8 65-tommer: 22.000 kr.
 • Sony BRAVIA 8 55-tommer: 17.000 kr.

Bortset fra OLED i stedet for mini-LED er BRAVIA 8 meget sammenligneligt med BRAVIA 9. Du får igen automatiske kalibreringstilstande til Prime Video og Netflix, Voice Zoom 3 og Dolby Vision- og Dolby Atmos-understøttelse. Du får også 4K, 120Hz og VRR, når der skal games via de to HDMI 2.1-porte.

BRAVIA 8 leveres ligesom BRAVIA 9 og 7, med Sonys nye Eco-fjernbetjening. Den er lavet 79,7 procent genanvendt plast og er genopladelig via USB-C. En fuld opladning skal angiveligt holde op til 4 måneder.

Sony BRAVIA 7 – mini-LED skærme

Sidst men ikke mindst er der BRAVIA 7, der igen bringer os tilbage til et mini-LED panel. Prisen er lavere, på bekostning af nogle af funktionerne vi så på BRAVIA 9.

Man får igen Dolby Vision- og Dolby Atmos, DTS:X-understøttelse, automatiske kalibreringstilstande til Prime Video, samt Netflix og Voice Zoom 3. 4K, 120Hz og VRR er også en mulighed via HDMI 2.1.

Desværre får man i denne omgang ikke den nye 22-bit mini-LED-driver. Og af den årsag heller ikke High Peak Luminance-funktionen og de mange dæmpningszoner, som på BRAVIA 9.

BRAVIA 7 kommer i størrelserne 85, 75 og 65 tommer og vil være tilgængelige fra juni 2024 til følgende vejledende priser:

 • Sony BRAVIA 7 85-tommer: 26.000 kr.
 • Sony BRAVIA 7 75-tommer: 21.000 kr.
 • Sony BRAVIA 7 65-tommer: 17.000 kr.

Sony har også præsenteret deres 2024-højttalere til hjemmebiografen. Læs mere om de nye Sony soundbars og højttalere her.

Mere til historien

Kan du ikke få nok af Sony, er der mere godt nyt. Sony har nemlig fornyelig bekræftet et Xperia event den 17. maj. Det forventes at det er den nye Xperia 1 VI, der bliver præsenteret.

Hvorfor trækker Sony sig ikke fra smartphones?

Sony Xperia-telefonerne sælger ikke nok. Hvorfor trækker Sony sig ikke ud og dropper smartphones?

(mere…)
Max er klar til danskerne

HBO Max og Discovery+ er nu smeltet sammen til Max, som i dag er åbnet i Danmark. Har stor OL-dækning.

(mere…)
YouSee-kunder får igen Kanal 5 og Eurosport

Kanal 4, 5 og Eurosport er blot nogle af de Discovery-kanaler, som kommer tilbage til YouSee-kunderne.

(mere…)
Xperia 10 VI: Prisvenlig, kompakt og med to dags batteri

Sony Xperia 10 VI er interessant i overskrifter, men virkeligheden er måske knapt så spændende.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI er officiel – læs detaljerne

Sony dropper tidligere ’darlings’ og har skabt en telefon, der måske er konkurrencedygtig. Her er Sony Xperia 1 VI.

(mere…)
DRTV kræver snart login

Det bliver obligatorisk at oprette login på DRTV, hvis du vil se indhold fra arkivet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram