Fartkontrol-apps overvåger dig konstant

Saphe og Drive One kan tracke din adfærd døgnet rundt. Det samme gør Rejsekort-appen. Det kan være et problem, siger Datatilsynet.

Fartkontrol Saphe Drive One
Rejsekort, Saphe og Drive One er eksempler på apps, der kan tracke din lokation selvom appen ikke er åben (Foto: MereMobil.dk)

Det er kommet frem, at appen Rejsekort overvåger din fysiske lokation hele tiden. Det er en nødvendighed for at sikre, at du har en gyldig billet til hele rejsen, fortæller Rejsekort og Rejseplan A/S til DR.

Fremgangsmåden med at spore lokationen af brugerne findes også hos de populære fartkontrol-apps, som Saphe og Drive One samt flere andre apps.

Begge apps kræver, at funktionen ”Tillad Altid”, som principielt gør det muligt for appudbyderne, at indsamle alle lokationsinformationer døgnet rundt, selvom appen ikke er åben.

Det betyder, at selskaberne bag Saphe, Drive One og Rejsekort nøje kan fastslå og kortlægge, hvor du var, på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Det vil derfor være stærkt problematisk, hvis disse data slipper ud, anvendes til ”ikke venlige formål” som at blive solgt til tredjeparter.

Det vil sige, hvor du køber ind, hvor du bor, arbejder, hvem du besøger og hvor tit du er hos en elsker/elskerinde kan udledes af de indsamlede data.

Som sagt anvender fartkontrol-apps som Saphe og Drive One også konstant overvågning. Om det ligeledes er tilfældet for Ooono trafikalarm, har jeg ikke haft mulighed for at tjekke.

Udfordringen er, at de forskellige apps ikke kan fungere optimalt, hvis ikke ”Tillad Altid” er slået til. Om det kan laves anderledes, ved jeg ikke.

I forbindelse med Rejsekort-appen så lyder det fra Datatilsynet, at hvis en app indsamler mere information end det formål, som appen har, så kan det være et problem i forhold til GDPR, skriver DR.

Datatilsynet har ikke rejst en sag mod Rejsekort, men opfordrer til, at udviklerne får tjekket deres app igennem en ekstra gang, skriver DR.

GUIDE: Hvilken fartkontrol-app er bedst?

Mere til historien

Ved en gennemgang af flere apps på min telefon, har jeg noteret, at også DSB, Fartkontrol.nu, Homey, SmartThings og Segway Navimow var sat til ”Tillad Altid”.

Denne app oplader kun elbilen når strømmen er billigst

Din elbil ’tankes’ kun når der er billig strøm. Angiveligt kan op til 30 procent af udgiften til strøm spares.

(mere…)
Hold øje med strømpriserne – og spar penge

Selvom strømpriserne netop nu ikke er skyhøje, så er der stadig penge at spare ved at holde øje med priserne.

(mere…)
Svenskere stikker ulovligt parkerede biler med ny app

Svensk firma er klar til, at rulle stikker-app ud til store dele af Sverige.

(mere…)
Denne app giver et estimat på om du får penge tilbage i skat

Nu kan kan du få et pålideligt estimat på, hvad der i vente, når der gives adgang til årsopgørelsen.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
DR opdeler Ramasjang i 3 selvstændige apps

Den populære Ramasjang-app fra DR deles nu op i tre selvstændige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram