Har din GPS-navigation opført sig underligt?

Omfattende jamming af GPS-signaler på dansk grund. Har du været ramt?

satellit rummet jorden
GPS-signalerne har været jammet i en periode hen over weekenden (Grafik: MereMobil.dk)

I fredags og hen over weekenden bemærkede jeg, at min GPS-navigation i Google Maps virkede langsomt. Det var som om, at den ikke helt vidste, hvor den var.

Jeg har også en trafikalarm i bilen, som opdaterede bilens hastighed meget langsomt i forhold til, hvordan det plejer at være.

Nu kan jeg så konstatere, at Danmark fredag og lørdag har været ramt af omfattende GPS-jamming, skriver BT, som har fået bekræftelsen fra Naviair.

Ifølge oplysningerne har dele af det østlige Danmark været ramt samt store dele af den sydlige Østersø. Også Sydsverige, det østlige Tyskland og den nordlige del af Polen har været jammet.

Jeg bor i Odense, og i udgangspunktet er Fyn ikke på kortet over de ramte områder. Om det, jeg har oplevet, er en irriterende forstyrrelse fra den store jamming, skal jeg ikke kunne sige.

Det er Naviair, som har ansvaret for trafikken i luftrummet over Danmark. Herfra oplyses det, at flysikkerheden ikke har været i fare, da fly har flere måder at navigere på.

Til BT siger Søren Reime Larsen, ph.d.-studerende ved DTU Space, at han ikke vil gætte på, hvem der står bag jammingen hen over weekenden. Han siger dog, at det ikke er sket fra en baghave hos en privatperson.

– ”Det kræver en meget stor antenne og kæmpe generatorer at jamme GPS i store dele af Østersøen,” siger Søren Reime Larsen til BT. Han arbejder med GPS-jamming.

Skriv en kommentar herunder, hvis du har oplevet, at din navigation har opført sig underligt.

denne side kan du se om GPS-signalerne er forstyrret af jamming.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Østersøen har mellem jul og nytår været ramt af GPS-jamming.

Sådan downloader du kort i Apple Maps til offline-brug

TIP: Det er nu muligt at downloade kort i Apple Maps til brug offline. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Apple Kort giver mystiske resultater

Vær ekstra opmærksom når du kører med navigation. En fejl i Apple Kort drysser stednavne i Danmark med løs hånd. 

(mere…)
Apple ’filmer’ hele København

Opbygning af 3D-kort og forbedring af materialerne i Apple Maps er i gang. Du vil derfor kunne møde kortindsamlere til fods den kommende tid.

(mere…)
Mobilanalyse: Vi bliver hjemme

Et Danmarkskort over danskernes bevægelser væk fra hjemmet bekræfter, at mange følger myndighedernes anbefalinger. Se kortet her.

(mere…)
Huawei har lavet aftale med TomTom

Google Maps på Huawei-telefoner er et no-go, da det er en del af Googles tjenester. Huawei er dog klar med spændende alternativ.

(mere…)
Her er nyhederne i Apple Maps med iOS 13

iOS 13 har budt på flere nyheder, vi har kigget på nogen af dem, og samlet alle nyhederne om kort-applikationen i iOS 13.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram